Open huis Gastouderopvang op 8 november

Ben jij als ouder op zoek naar flexibele en kleinschalige kinderopvang in huis? Noteer dan zaterdag 8 november in je agenda. Op deze dag organiseert gastouderbureau ViaViela een Open huis Gastouderopvang. Verschillende professionele gastouders in de regio openen tussen 11.00 en 14.00 uur hun deuren voor ouders die op zoek zijn naar kleinschalige kinderopvang in huis. Zie voor de deelnemende gastouders van onze vestiging: “Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met een gastouder,” vertellen Lindy Bakker en Ronald Goedhart van ViaViela Amsterdam. “Ouders zijn van harte welkom om de opvanglocatie te bekijken en vragen te stellen.” Wil jij weten welke gastouders je kunt bezoeken in West en Nieuw West? Kijk dan op de website van ViaViela. www.viaviela.nl/nieuws .

Opvang in huis

Opvang door een gastouder verschilt in allerlei opzichten van een kinderdagverblijf. Zo vindt de opvang plaats in het huis van de gastouder of van het kind en zijn de groepen kleiner dan bij een kinderdagverblijf. Waar de meeste kinderdagverblijven hele dagen of dagdelen in rekening brengen bij de ouders, berekenen veel gastouders alleen de afgenomen uren. Ook ligt het uurtarief bij de meeste gastouders aanmerkelijk lager dan dat van het kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang.

Kinderopvangtoeslag

Wie gebruikmaakt van een erkende gastouder, kan aanspraak maken op kinderopvangtoeslag. Erkende gastouders zijn opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen, een van de voorwaarden voor het verkrijgen van kinderopvangtoeslag.

Gastouderbureau ViaViela

Gastouderbureau ViaViela is met 55 vestigingen het grootste erkende gastouderbureau van Nederland. Sinds de oprichting in 2005 hebben onze gastouders in totaal al ruim 70.000 kinderen opgevangen. Wij zorgen ervoor dat onze gastouders voldoen aan alle wettelijke eisen en dagen hen uit om zich verder te ontplooien. Wij ondersteunen en faciliteren (gast)ouders bij alles rondom de opvang. Dit doen we met behulp van onze consulenten, klantenservice, online gastouderadministratie, online cursussen en workshops voor ouders en gastouders over actuele pedagogische onderwerpen.