Open Dag Zorg en Welzijn 2012

Twaalfde open dag van zorg en welzijn groot succes

In regio groot Amsterdam 10. 000 bezoekers

Zaterdag 17 maart hebben zorg- en welzijnsorganisaties in heel Nederland massaal hun deuren geopend voor publiek. Op ruim 70 locaties in groot Amsterdam (w.o. Amstelveen, Diemen, Purmerend, Zaanstreek en Waterland) kon iedereen, van jong tot oud, met eigen ogen zien hoe het werken bij zorg- en welzijnsinstellingen eruit ziet en wat de medewerkers dagelijks doen. Het was de grootste editie van de landelijke open dag ooit, waar landelijk meer dan 1250 locaties aan hebben meegedaan. Van academische ziekenhuizen tot zzp’ers, van gesloten jeugdzorgorganisaties tot kinderboerderijen, van Groningen tot Maastricht en van Texel tot Goes: overal stonden zorg- en welzijnsmedewerkers klaar om uitleg over hun werk te geven en hulpmiddelen te demonstreren. Zelfs diverse operaties konden live worden bijgewoond.

Naar schatting 10.000 mensen zijn in Amsterdam afgekomen op de twaalfde editie van de open dag, die dit jaar voor het eerst onder de naam Open Dag van Zorg en Welzijn werd georganiseerd door de regionale arbeidsmarktorganisaties voor zorg en welzijn. De open dag laat zorg en welzijn in de volledige breedte en diversiteit zien, van ziekenhuis tot kraamzorg en van verzorgingstehuis tot gehandicaptenzorg. Duizenden medewerkers hebben zaterdag hun uiterste best gedaan om bezoekers een uniek kijkje achter de schermen te geven. Op sommige locaties was sprake van topdrukte en op andere locaties was het gezellig druk. Ook hebben een paart bekende Nederlanders de Open Dag van Zorg en Welzijn in een organisatie bezocht, w.o. Gerda Havertong, Chazia Mourali en een optreden van Alderliefste.

De Open Dag van Zorg en Welzijn wordt iedere ieder jaar georganiseerd op de derde zaterdag in maart en is een initiatief van RegioPlus. Doel van de Open Dag van Zorg en Welzijn is om het imago van de sector zorg en welzijn te stimuleren. Veel bezoekers komen ook naar de dag vanwege interesse in een opleiding, studie of baan in de sector. De volgende Open Dag van Zorg en Welzijn is op zaterdag 16 maart 2013. RegioPlus is het landelijk dekkend samenwerkingsverband van de zestien regionale arbeidsorganisaties in de sector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.