Open brief aan Liander en de deelraad Nieuw-West

Afgelopen donderdag zijn bij ons in de Fred. Thomasstraat ‘slimme meters’ geplaatst. Daartoe is de stoep opengebroken. Er zijn diepe gaten gegraven en de tegels zijn door de werklieden opgestapeld. Na afloop van de werkzaamheden zijn de gaten weer aangevuld. Tevens zijn er afzettingen geplaatst. Maar daar hield het mee op.

Los van het feit dat er door de werkzaamheden veel ongemak in huis optreedt blijft er ook ongemak op straat.  De stoep ligt dus open en is daarmee niet begaanbaar. Je kan er niet met goed fatsoen door. Auto’s staan langs de stoep geparkeerd, dus je kunt niet even van het stoepje af en er dan weer op. Voor ouderen, slechtzienden en andere mensen met een beperking, maar ook ouders met kinderen betekent dit dat ze genoodzaakt zijn midden op de rijbaan te gaan lopen. Immers rollators en kinderwagens kunnen er niet door, er is risico tot vallen enz. Een situatie die derhalve tot gevaar kan leiden. En het is hier een buurt met veel bewoners die aan die omschrijving voldoen.

Ik schreef al dat de werkzaamheden donderdag zijn verricht en de stoep ligt nu dus al 4 dagen open.

KAN DIT ZOMAAR? Kennelijk wel. Bij mij roept dit een aantal vragen op.

Wat was er makkelijker geweest dan even een ‘doorloop’ te maken. Waarom is dat niet gebeurd? Waarom ligt de zaak 4 dagen open? Wordt er op vrijdag niet gewerkt? De planning is enige tijd van tevoren bekend, dus: waarom is dit niet mee gepland?

Wie is hier voor verantwoordelijk? En wie houdt op dit alles TOEZICHT?

Tot hoe lang duurt het voor er actie ondernomen wordt?

Op de foto kunt u de situatie zien

W. Hulsebos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.