Op zoek naar meer ruimte

Burgemeester Amersfoordtschool groeit uit haar jasje

Badhoevedorp. De Burgemeester Amersfoordtschool, kortweg BAS, maakt de laatste jaren een sterke groei door. De afgelopen vier jaar noteerde de openbare basisschool een groei van 100% en kwam uit op 200 leerlingen. Niet alleen nam de belangstelling voor de Leonardo afdeling (onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen) flink toe,  ook het leerlingenaantal in het reguliere onderwijs op de BAS noteerde een flinke stijging. Daarom is de BAS op zoek naar meer ruimte, want uiteraard wil de school haar leerlingen passend huisvesten, zodat iedereen met plezier naar school blijft gaan!

Huisvesting

“In een tijd waarin veel scholen kampen met teruglopende leerlingenaantallen, is de groei van de school natuurlijk fantastisch nieuws” stelt directeur Eelco Kosterman met trots. Alleen biedt het authentieke, sfeervolle gebouw aan de Roerdompstraat aan deze toestroom van leerlingen helaas te weinig ruimte. De BAS heeft daarom reeds in 2010 de noodklok geluid bij de afdeling onderwijs van de gemeente, maar tot op heden is er nog geen oplossing gevonden. Toezeggingen van de gemeente om in 2012 het pand te isoleren en verder onderhoud te plegen zijn zelfs in de ijskast belandt.

Om nogmaals te benadrukken dat het water de BAS aan de lippen staat, bezint de school zich op acties. De afgelopen jaren heeft de gemeente laten zien aandacht te hebben voor het belang van goede huisvesting voor scholieren. In een brief van Burgemeester Weterings is een toezegging voor extra onderwijsruimte gedaan. Nu een toenemend aantal leerlingen kiest voor de BAS, hoopt de school dan ook in samenwerking met de gemeente tot een geschikte oplossing te komen.

Verder info: Eelco Kosterman, directeur de Burgemeester Amersfoordtschool – 06 2255 9272

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.