Op pad in de Tuinstad

Acht nieuwe excursies door de tuinsteden van het Algemeen Uitbreidingsplan
Het Van Eesteren Museum breidt zijn buurtwandelingen uit met maar liefst acht nieuwe excursies door de tuinsteden van het Algemeen Uitbreidingsplan. Ruime ervaring heeft het Van Eesteren al sinds de oprichting in 2010 opgedaan met leuke en interessante wandelroutes door onder andere Slotermeer, de Kolenkitbuurt en Buitenveldert maar vanaf 6 mei pakt het museum het breder aan. Dan start de eerste wandeling van zo’n anderhalf uur door Tuinstad Overtoomse Veld.

Op pad in de Tuinstad – Wandeling in Osdorp. Foto: Erik Swierstra.

De wandeling, door buurtgids Ronald Aker, leidt de tuinstad liefhebber door een groene wijk met een mix van hedendaagse en wederopbouw architectuur en waar de straten vernoemd zijn naar Nederlandse schilders en tekenaars. Met als middelpunt het August Allebéplein. Op 7 mei volgt de tweede wandeling in de reeks. Dan gaat ‘Op pad in de Tuinstad’ door Slotervaart. Gids Cor Boots leidt de wandelaar onder meer langs het Rijksmonument ‘Het Sloterhof’, de zaagtandwoningen van het ‘Blue Banddorp’ en het Sierplein. 

Ook wandelingen door Noord en Watergraafsmeer 
Naast de excursies door de Westelijke Tuinsteden zijn er ook wandelingen in andere delen van het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP). Op 9 juni is de wandeling door Watergraafsmeer en op 23 juni door Amsterdam-Noord. 

Gemaakt voor ‘Een Betere Stad’
Bijzonder aan de ‘Op pad in de Tuinstad’ wandelingen is dat de routes zijn ontwikkeld en samengesteld door de vrijwilligers van het Van Eesteren Museum met hulp van Monumenten en Archeologie Amsterdam. Speciaal als randprogramma bij de expositie ‘Een Betere Stad‘ die tot 16 juli te zien is in De Bazel. Zo ontstonden een achttal originele routes met de bijzonderste architectuur en mooiste plekken in de tuinsteden van Amsterdam die iedereen moet hebben gezien.

Data wandelexcursies
6 mei: Op Pad in de Tuinstad: Overtoomse Veld
7 mei: Op Pad in de Tuinstad: Slotervaart
12 mei: Op Pad in de Tuinstad: Geuzenveld
27 mei: Op Pad in de Tuinstad: Osdorp-Oost
3 juni: Op Pad in de Tuinstad: Slotervaart
9 juni: Op Pad in de Tuinstad: Watergraafsmeer
17 juni: Op Pad in de Tuinstad: Overtoomse Veld
23 juni: Op Pad in de Tuinstad: Amsterdam-Noord
24 juni: Op Pad in de Tuinstad: Osdorp-West
7 juli: Op Pad in de Tuinstad: Geuzenveld
8 juli: Op Pad in de Tuinstad: Osdorp-Oost
14 juli: Op Pad in de Tuinstad: Buitenveldert
15 juli: Op Pad in de Tuinstad: Osdorp-West 

Aanmelden en meer informatie  
Voor meer informatie over de wandelexcursies van ‘Op pad in de Tuinstad’ of voor het reserveren van een ticket zie www.vaneesterenmuseum.nl