Ook in 2018 weer open: de Repair Cafés

‘We hebben er weer zin in!’ Zo beginnen de vrijwilligers van de Repair Cafés in Haarlemmermeer het nieuwe jaar. Vanaf 6 januari in De Meerkoet in Lisserbroek is er elke week weer ergens Repair Café: dinsdag 9 januari in Zwanenburg-Halfweg, bij De Hoek in De Olm, op woensdag 17 januari in Hoofddorp, in De Ark. En vanaf februari gaat er, als alles naar wens verloopt, ook in Vijfhuizen een Repair Café draaien.

Repair Cafés willen helpen het weggooien te verminderen en zo ook een steuntje te geven aan ieders portemonnee. ‘Dat betekent: mensen met defecte cd-spelers en stofzuigers, gescheurde spijkerbroeken en feestjurken, verstopte Senseo’s en andere koffiemachines, knipperende schemerlampen en fietslampjes, kunnen langskomen. Wij gaan ervoor ze te repareren!’ zeggen de vrijwilligers.

De reparaties zijn gratis, wel vraagt het Repair Café een vrijwillige bijdrage, bijvoorbeeld van € 5. Verder zijn er op enkele locaties weer nieuwe vrijwilligers welkom: bijvoorbeeld als elektrische of ‘algemene’ klusser, als gastheer of -vrouw en als coördinator. Wie belangstelling heeft, is welkom om een keer te komen kijken of het wat voor haar of hem is.

In De Meerkoet in Lisserbroek is de start van 2018: van 13.30 tot 15.00 uur kan iedereen terecht in De Meerkoet.

Het eerstvolgende Repair Café Zwanenburg-Halfweg is op dinsdag 9 januari vanaf 13.30 uur in De Hoek in De Olm. Tot ongeveer half vier nemen de vrijwilligers nieuwe reparaties aan. Om 16.00 uur stopt Repair Café Zwanenburg-Halfweg. Cultureel Centrum De Hoek in De Olm is gevestigd Olmenlaan 141 in Zwanenburg.

Een week later, op woensdag 17 januari gaan de deuren van Repair Café Hoofddorp in De Ark op dezelfde tijden weer open. De Ark ligt aan Muiderbos 36.

 

Er zijn ook Repair Cafés in Badhoevedorp (elke vierde woensdagmorgen) en Nieuw-Vennep (elke laatste vrijdagmiddag). Vanaf maandag 26 februari gaat Repair Café Vijfhuizen draaien, is het plan. Dan kunnen Haarlemmermeerders kiezen uit zes locaties op verschillende tijden.

Meer over de Haarlemmermeerse Repair Cafés op facebook.com/repaircafehaarlemmermeer of bij telefoon 06 16040860.