Ook glasvezel voor kleine dorpen en buurtschappen Haarlemmermeer

In mei dit jaar startte GlasDraad Haarlemmermeer een campagne om glasvezel in de kleine dorpen en buurtschappen van Haarlemmermeer te realiseren. Dit volgde direct op een succesvolle campagne in het buitengebied van de gemeente. Ook in de kleine dorpen en buurtschappen bleek het enthousiasme groot, want op maandag 15 juli had 42% van alle bewoners en ondernemers zich aangemeld. Dat is ruim voldoende om het glasvezelnetwerk straks ook in de kernen te gaan aanleggen. GlasDraad Haarlemmermeer start direct start met de voorbereidingen voor de aanleg.

Actieve en enthousiaste ambassadeurs
“Een groot deel van dit succes is mede te danken aan de ongelooflijke inzet van de buurtambassadeurs uit de regio. Zonder hun hulp was dit niet gelukt,” aldus de GlasDraad-campagneleiders Sjouke van Dijk en Henk Jan Witteveen. “Wij starten direct met de voorbereidingen op de aanleg van het glasvezelnetwerk. Na de zomervakantie zullen de eerste werkzaamheden worden opgestart, zodat vanaf het eerste kwartaal van 2020 de eerste aansluitingen gerealiseerd kunnen gaan worden. Medio 2020 kunnen alle aangemelde adressen gebruikmaken van de supersnelle internetdiensten.”

Aanmelden met een week verlengd

De vraagbundeling in de kleine dorpen en buurtschappen van Haarlemmermeer liep oorspronkelijk af op maandag 15 juli. In de laatste weken bleek echter dat niet alle bewoners op dezelfde wijze het inschrijfformulier op de website konden voltooien. Daarom is besloten om de inschrijfperiode met een week te verlengen. Zo kunnen alle geïnteresseerde bewoners nog voordat zij op vakantie gaan hun aanmelding regelen.

www.glasdraad.nl