Ook dit jaar weer; goed voornemen nummer 1 is AFVALLEN

Maar afvallen is niet de kunst, op gewicht blijven wel. 

Ook dit jaar weer staat steevast als goed voornemen afvallen op nummer 1. Nog steeds kampt meer dan de helft van de Nederlanders in meer of mindere mate met overgewicht. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat afvallen op nummer 1 staat, zegt Caroline Dorst van Dieet je Fit.

Dieet-Je-Fit-ZwanenburgMaar wat is nu het juiste moment om met een dieet te beginnen? Want van alle goede voornemens en pogingen die gestart worden, slaagt uiteindelijk minder dan 40% in het behalen van het gestelde doel. Caroline is hier duidelijk over, als je overgewicht hebt dan zul je het roer om moeten gooien. Je moet er voor de volle 100% achter staan, want het vraagt niet alleen discipline om je aan een bepaald dieet te houden, maar het vraagt ook discipline nadat je op gewicht bent. Afvallen is niet iets wat je even doet en als je doel bereikt is je weer terug kan vallen in oude eetgewoonten. Nee, je moet je ervan bewust zijn dat je naar een hele andere levensstijl gaat, daarom moet je 100% gemotiveerd zijn.

Een van de redenen die ik steeds vaker hoor van mijn cliënten is dat zij willen afvallen in verband met de gezondheid. En dát moet juist een van de belangrijkste redenen zijn om te willen afvallen. Natuurlijk, er beter uitzien, leukere kleding passen, zonder gene in je badkleding lopen, dat geeft allemaal een berg zelfvertrouwen. Zeker goed voor de mentale ‘ik’ maar de fysieke ‘ik’, daar zijn de meeste pas van doordrongen als de eerste kilo’s eraf zijn en je het verschil gaat voelen.

Want je gezonder en fitter voelen, dat komt al nadat je de eerste kilo’s kwijt bent. Maar wat nog veel belangrijker is, dat je bij overgewicht ook al echt een betere gezondheid bereikt, al bij een vermindering vanaf 5% van je gewicht! De kans op bijv. hoge bloeddruk, diabetes 2, kortademigheid, hoog cholesterolgehalte, weinig energie, zijn allemaal aandoeningen die met overgewicht te maken kunnen hebben.  Het is vaak een cirkeltje waarin je dan terecht komt. Door je kortademigheid kun je zelfs slaapapneu ontwikkelen, met als gevolg dat je slecht slaap en s’ morgens moe je bed uitkomt, zegt Caroline.

Via mijn weegschaal neem ik als het ware een ‘kijkje’ in de mens. Ik meet namelijk de voornaamste waarden, zoals spiermassa, vochtgehalte, vetmassa en ook het belangrijke visceraal vet. Dat vet is het zogenaamde buikvet, inwendig vet dat allerlei vervelende aandoeningen kan veroorzaken. Mijn cliënten weten hoe belangrijk het is om juist dat   vetgehalte naar beneden te krijgen. Na het wegen neem ik samen met de cliënt de gegevens door en kijken we hoeveel vet en gewicht er verloren is. Doordat de weegschaal zo’n uitgebreid inzicht geeft in wat er in het lichaam gebeurt, wordt de motivatie om je extra goed aan de spelregels van het dieet te houden alleen maar groter. En dan kan ik echt samen met de cliënt mee genieten als er weer zo’n fantastische uitslag bereikt is.

Ben je klaar voor een gezonder leven en wil je definitief van je overgewicht af? Kies dan voor comfortabel en doeltreffend afvallen met het Prodimed dieet. Wil je meer weten over onze persoonlijke aanpak of direct een afspraak maken, kijk dan op www.dieetjefit.nl of bel met 06-46158180.