Ontwerp-geluidsplan A4 Badhoevedorp

Nieuwe Meer en A10 Nieuwe Meer – Amstel ter inzage

Van donderdag 5 april 2012 tot en met woensdag 16 mei 2012 ligt het Ontwerp-geluidsplan A4 Badhoevedorp – Nieuwe Meer en A10 Nieuwe Meer – Amstel ter inzage. In dit ontwerp-geluidsplan staan de geluidsmaatregelen beschreven die Rijkswaterstaat van plan is te realiseren als gevolg van de openstelling van de spitsstroken A4/A10 in mei 2011. Op dinsdag 24 april 2012 vindt er een inloopbijeenkomst plaats in Amsterdam. Belangstellenden kunnen zich hier laten informeren over het ontwerp-geluidsplan.

 De spitsstroken op de A4 en de A10 zijn in mei 2011 opengesteld. Daarvoor is in februari 2010 het Wegaanpassingsbesluit A4 Badhoevedorp – Nieuwe Meer en A10 Nieuwe Meer – Amstel vastgesteld. Rijkswaterstaat heeft onlangs een akoestisch onderzoek uitgevoerd om te bepalen welke geluidsmaatregelen nodig zijn als gevolg van de openstelling van spitsstroken. De resultaten van dit onderzoek staan in het ontwerp-geluidsplan.

 

 

Tweelaags ZOAB

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat vanwege de aanleg van spitsstroken er geluidsmaatregelen moeten worden genomen op de A10 tussen knooppunt Nieuwe Meer en knooppunt Amstel. Op zowel de noordelijke als de zuidelijke rijbaan van dit deel van de A10 komt tweelaags ZOAB (zeer open asfaltbeton).

 

Relatie met het Tracébesluit A9 Omlegging Badhoevedorp

Dit voorjaar maakt Rijkswaterstaat naar verwachting het Tracébesluit A9 omlegging Badhoevedorp bekend. Hierin staat de toekomstige situatie van de A9 en de A4. Naast de omlegging van de A9 ter hoogte van Badhoevedorp, worden ook delen van de A4 gereconstrueerd. Vanwege deze reconstructie is het onderzoeksgebied van het ontwerp-geluidsplan voor de A4 Badhoevedorp – Nieuwe Meer beperkt van km 0,00 tot km 2,99 (nabij aansluiting Sloten). Het betreft het deel van de A4 dat niet wordt onderzocht in het Tracébesluit A9 Omlegging Badhoevedorp. Voor de A10 Nieuwe Meer – Amstel is akoestisch onderzoek uitgevoerd van km 16,0 tot km 20,9.

 

Ter inzage

Het ontwerp-geluidsplan en het akoestisch onderzoek liggen van donderdag 5 april tot en met woensdag 16 mei ter inzage op de volgende locaties: de gemeentehuizen van de Ouder-Amstel en Haarlemmermeer en de stadsdeelkantoren Nieuw-West, Zuid en Oost in Amsterdam. Verder bij Rijkswaterstaat Noord-Holland, in Haarlem en bij het Wegendistrict Amsterdam, het provinciehuis van provincie Noord-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Ook is de informatie in te zien op de site van het Centrum Publieksparticipatie: www.centrumpp.nl. Tot en met 16 mei kan iedereen een zienswijze op de voorgenomen geluidsmaatregelen indienen bij het Centrum Publieksparticipatie in Den Haag.

 

Inloopbijeenkomst

Op dinsdag 24 april 2012 vindt er een inloopbijeenkomst plaats in het Multifunctioneel Centrum ‘Binnenhof’, A.J. Ernststraat 112 in Amsterdam. Medewerkers van Rijkswaterstaat zijn van 16.00 uur tot 20.00 uur aanwezig om vragen over het ontwerp-geluidsplan te beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.