Ontdek West in 24 uur

Vlak naast Nieuw-West ligt… West! Op zaterdag 27 oktober staat dit stadsdeel 24 uur in de schijnwerpers tijdens 24H West. Meer dan 40 verschillende activiteiten zijn er te bewonderen; van luisterwandeling en drijfsauna tot kombucha maken en het be-zeef-drukken van je eigen pyjama. Exclusief is er deze dag een rondleiding door het Food Center!

Foto: Terrasmus


24H is een initiatief van Amsterdam Marketing, speciaal voor bewoners om op een laagdrempelige manier te laten zien wat de verschillende Amsterdamse stadsdelen te bieden hebben. 24H biedt een platform voor lokale ondernemers, bewoners en culturele instellingen om de trots van hun buurt met elkaar te delen. Het evenement trekt per editie circa 8.000 bezoekers. De vorige editie van 24H in Amsterdam Zuidoost werd door de bezoekers gewaardeerd met een 8.

Programma: drijfsauna, Amsterdamse uitjes en stille muziek
West is hot! En dit is de kans om het stadsdeel (veel) beter te leren kennen. Begin je dag in alle rust in drijfsauna het IJsvogeltje, al dobberend op het water wordt de wereld om je heen wakker. Vervolgens leer je bij Kesbeke alles over het inleggen van de beroemde Amsterdamse uitjes en augurken. Ga mee met een luisterwandeling waarbij je geluidskunstenaars volgt op een spannende route langs de verborgen plekjes van West: de stad als symfonie. Of kies je voor de stilte van de fluistertuin? In het Erasmuspark speel je wilde spelletjes in de woeste natuur en kun je stadsduif plukken of uilenballen uit elkaar halen. Iets heel anders is de broedplaats Bouw in de Kolenkitbuurt, waar je je eigen pyjama kunt laten be-zeef-drukken. Trek gekregen? Doe mee met een workshop kombucha maken en ijsjes versieren, appelmoes maken of sluit aan bij een exclusieve rondleiding door het Food Center, dat normaal gesloten is voor publiek maar op deze dag zijn deuren voor ons heeft geopend. Bij Terrasmus kun je ’s middags genieten van impressionistische popmuziek met tweelingzusjes en singer-songwriters All The King’s Daughters. Eindig je dag met een dansje bij de Silent Sounds Rooftop Party in Floor17, bij Wow Masquerade of in oosterse sferen bij Midnight Marrakesh. Dit is slechts een kleine greep uit het bomvolle programma met meer dan 40 verschillende activiteiten. Bekijk het volledige programma op iamsterdam.nl/24h, sla je favorieten op en plan jouw persoonlijke route.

De School, festivalhart van vroeg tot laat
Festivalhart De School is het perfecte begin- en verzamelpunt voor een dag vol ontdekkingen. Hier vind je alle programma-informatie en gouden tips om je 24H West-dag tot een succes te maken. Overdag kun je rondkijken in de creatieve studio’s bij het LTS. Vanaf 18.00 uur geniet je bij de buren (Café DS) van het Nachtterras, een programma met muziek, cocktails en een geweldige barbecue. En om het feest compleet te maken kun je bij het festivalhart meedingen naar geweldige prijzen uit West.