Ontdek en beleef Nieuw-West tijdens eigen 24H-editie 🗓 🗺

from to
Meest recent
Nieuw-West, Amsterdam, Metropoolregio Amsterdam, Stadsregio Amsterdam, Noord-Holland, Nederland Map

Na Noord, Oost, Zuid, Zuid-Oost en West is het nu tijd om een nieuw deel van Amsterdam te gaan (her)ontdekken: Nieuw-West. Op zaterdag 13 mei valt er vanaf 7:00 uur voor jong en oud 24 uur lang van alles te beleven tijdens 24H Nieuw-West. Bewoners en bezoekers van Amsterdam kunnen een etmaal genieten van diverse verrassende, veelal gratis, activiteiten.

Door de vele creatieve broedplaatsen, natuur en 24-uursclubs wordt Nieuw-West ook wel het Kreuzberg van Amsterdam genoemd. Om Amsterdammers dit te laten ervaren, heeft Nieuw-West nu een eigen 24H-editie.

(Sportieve) buitenactiviteiten

Tijdens 24H Nieuw-West is het volop lente, daarom staat het programma vol met buitenactiviteiten. Natuurspeeltuin de Natureluur heeft voor ieder wat wils met spannende en ontspannende activiteiten. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de pallethouten drijfsauna op de Sloterplas, vleermuizen en vissen spotten met een zaklamp of leren een stadsduif te plukken. Sportievelingen kunnen zich bij de Fruittuin wagen aan de vlaggenroof, levend stratego, meedoen aan een proefles klimmen bij Mountain Network of bij Bounz meesspringen bij de trampolinedisco voor volwassenen. Wie het aandurft, kan op vlotten en in kano’s op ontdekkingstocht gaan naar het ‘Monster van de Sloterplas’.

Van street art tot nachtzwemmen

Voor street art liefhebbers is genoeg te doen met street art tours, een workshop Calligraffiti, een expositie bij het Street Art Museum en het Urban Art Festival bij Radion. Nachtbrakers kunnen sterren kijken in het Sloterpark, nachtzwemmen in Sportplaza Mercator of deze drukke dag eindigen bij een kampvuur met houtoven pizza’s bij de Fruittuin. Van 12:00 – 18:00 uur rijden er 24H ‘Hop on hop of’- pendelbussen waarmee bezoekers op vertoon van de 24H-flyer gratis kunnen reizen.

De bovenstaande evenementen zijn een selectie uit de vele activiteiten die tijdens 24H Nieuw-West op het programma staan. Op www.iamsterdam.com/24h staat het volledige programma van 24H Nieuw-West.

Over 24H

24H is een initiatief van Amsterdam Marketing en is voor het eerst georganiseerd in het feestelijke jaar 2013. 24H biedt een platform voor ondernemers, Amsterdammers en culturele instellingen om de trots van hun buurt met elkaar en het publiek te delen. Het evenement is al veertien edities een succes gebleken en trekt per keer circa 10.000 bezoekers.