Ongekend sterk deelnemersveld in Zwanenburg

In Zwanenburg komt zaterdag tijdens de jaarlijkse kortebaandraverij het maximale aantal van 24 paarden aan de start. Onder hen is ook thuisfavoriet Fuggedaboutit met John de Leeuw. Of de ruin de koers ook winnend kan afsluiten is allerminst zeker. De concurrentie is moordend. De aanvang van de kortebaan is een uur later dan elders gebruikelijk: 14.00 uur. De eerste start valt omstreeks 14.30 uur.

Met de vorm van Fuggedaboutit zit het wel goed. Vorige week zaterdag maakte hij zijn seizoensdebuut in Sassenheim en won direct. Het deelnemersveld in Zwanenburg is echter beduidend sterker. Zo wonnen Quiz de Ginai (Wognum) en Columbine Lep (Vroomshoop) dit seizoen al een kortebaan. Terwijl Evison (de tegenstander van Fuggedaboutit in de eerste omloop) al furore maakte ondanks een handicap van vijf meter. In Zwanenburg mag hij met leerling weer vanaf de basisafstand starten. Genoemde drie paarden komen uit de stal van Cees Hetteling, die ook nog eens Donate Groenhof meeneemt. Deze merrie won in Zwanenburg in 2015. Ook King, de verrassende winnaar van vorig jaar, is erbij.

Snelheid
Contador behoort ook tot de favorieten. De ruin kreeg het kortebanen tijdens zijn derde start in Venhuizen ineens door en toonde bijzonder veel snelheid. Geen enkele deelnemer kwam meer in de buurt. De finale leek hij op zijn sloffen te gaan winnen, totdat twee galoppades hem alsnog naar het zilver terug verwezen. Contador heeft met de snelle Diesel Scott (dit seizoen al tweede en vierde) echter lastig geloot.

Dat een aantal paarden voor het eerst met een ontheffing van vijf meter start, maakt de strijd nog spannender. Ruby Tuesday en Fuducia LJD lijken vanaf 270 meter op snelheid niet te kloppen, maar maken gemakkelijk een fout. Dashing Dragon is met John de Leeuw een degelijke kracht die ook moeilijk te verslaan zal zijn.

Deelnemers en tips
Het volledige deelnemersveld van de Haverhals Kortebaandraverij Zwanenburg is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site staat vanaf donderdagavond ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips.