Ondernemers Nieuw-West krijgen ‘gestolen’ goederen terug

Maandag 7 oktober gaf stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud 17 ondernemers van het Lambertus Zijlplein hun goederen terug die door een undercover ‘dief’ waren ‘gestolen’. 

Koekenpan en fles Bacardi

De ‘dieven’ hebben 22 winkels bezocht en in totaal 172 producten ter waarde van €1287,38 ongezien mee kunnen nemen. Producten zoals gezichtscrèmes, een koekenpan, een fles Bacardi en een weegschaal werden op deze avond teruggegeven aan de ‘bestolen’ ondernemers.

In de huid van de crimineel

Dinsdag 1 oktober kreeg het Lambertus Zijlplein bezoek van twee dieven in de vorm van zogenaamde Secret Scanners die één of meerdere artikelen bij de ondernemers hebben weggenomen. Deze Secret Scanner deed zich voor als een gewone klant, maar bekeek in verschillende bedrijven waar men kansen liet liggen waardoor de gelegenheid ontstond tot het plegen van criminaliteit. De Secret Scanner heeft de veiligheidsrisico’s in ondernemingen blootgelegd door in de huid van de crimineel te kruipen. Bij de inzet is gebruik gemaakt van verborgen camera’s.

Tips

De ondernemers kregen te zien hoe artikelen uit hun onderneming meegenomen konden worden. Ook kregen zij een aantal tips mee; plaats dure producten in het zicht en maak altijd contact met de klant want een dief wil anoniem zijn en niet opvallen in een winkel. Meer Informatie: www.nieuwwest.amsterdam.nl/veiligondernemen  of www.veiligondernemendoejesamen.nl

De Secret Scan bijeenkomst is onderdeel van de Week van de Veiligheid 2013 die van 7 tot en met 13 oktober plaatsvindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.