Oliebollentoernooi SV Christofoor

De 7e editie van het basketbal Oliebollentoernooi van SV Christofoor was ook dit jaar weer een groot succes!  Het toernooi werd dit jaar voor het eerst gesponsord door Drukkerij Koopmans uit Zwanenburg! 

Het Oliebollentoernooi wat  basketbalvereniging Christofoor jaarlijks in de kerstvakantie organiseert voor de jongeren van de club vond plaats op 27 december. Met een totaal van 39 deelnemers was het een gezellige drukke boel. Veel ouders kwamen hun kinderen aanmoedigen. Dit jaar werden de 18+ spelers van de club gebombardeerd tot scheidrechters. Op deze manier was het een gezamenlijk spektakel.

foto Peter Vreeswijk

De wedstrijden werden  gespeeld op 2 halve velden in de gymzaal van het dorpshuis de Olm. Op veld 1 speelde de jongste jeugd, verdeeld in “de Bollen” en op veld 2 de oudere jeugd “de Flappen”.  In teams  van 3 a 4 spelers gingen zij met elkaar de strijd aan in wedstrijden van elk 12 minuten.
Nadat ieder team tegen elkaar had gespeeld, werd bekend wie de winnaar was geworden bij ‘de bollen’. De Oliebollen wonnen het  goud op doelsaldo van de Gemberbollen.. De Berlinerbollen en de Chocoladebollen wonnen een  bronzen medaille.  In de poule van de flappen gingen de Bananenflappen met de gouden medaille naar huis. De Perenflappen wonnen op doelsaldo de zilveren medaille van de Ananasflappen. Ex aequo  wonnen de  Kersenflappen en de Appelflappen de bronzen medaille.

Ter afsluiting werd er om de topschutters bokaal gestreden. Marcel Janssen, van de toernooicommissie, daagde eerst enkele ouders uit om voor publiek de bal in de basket te gooien. Twee ouders lukte dat en werden zij op ludieke wijze beloond met een medaille.  Daarna werd het toernooi weer serieus hervat en werd er gestreden om  de bokaal die is opgedragen aan Jos te Velde die ons dit jaar is ontvallen. Haar zoon Michiel reikte de bokalen uit aan de junior winnaar Jochem Middendorp en aan Samuel de Winter, de winnaar bij de oudere jeugd.

Mede dankzij sponsor Banketbakkerij Erwin van Nieuwburg  was er voor elke deelnemer een heerlijke oliebol. Voor support van de vereniging  konden er oliebollen gekocht worden door de bezoekers.

De dag werd verrassend afgesloten met een bezoek van Maurice Delmonte die een schilderij  van Michael Jordan  in actie cadeau deed aan de club!

Dit schilderij is te bewonderen in de Olm en hangt voorlopig als u binnen komt, links aan de muur. Wij zijn hier natuurlijk erg trots op en hopen dat dit schilderij uiteindelijk op de voorbestemde plaats komt te hangen: het nieuwe dorpshuis!

Wij kunnen bij alle leeftijden nog wel versterking gebruiken, kom een keer naar een van onze trainings avonden om te kijken of mee te doen. Wij hebben inmiddels 2 heren senioren teams en 5 jeugd teams. Wij zoeken met name nog dames senioren die puur recreatief op woensdag avond een uur trainen in de Kinheim zaal te Zwanenburg, de drempel is laag!

Voor meer foto’s of informatie over basketbal in Zwanenburg-Halfweg, kijk op onze facebook site:

https://www.facebook.com/pages/SV-Christofoor/782094915163626

Namens SV Christofoor iedereen een sportief 2018 gewenst!