Officiële opening Bibliotheek Badhoevedorp

 

Badhoevedorp. Woensdag 13 november was het eindelijk zover: de Bibliotheek Badhoevedorp  kon eindelijk feestelijk worden geopend. Wethouder Marja Ruigrok nam deze taak voor haar rekening en gaf daarmee tevens het startsein voor een feestelijke middag:   voorlezen voor de jongsten, een lekkere traktatie en een rondleiding voor iedereen die nu wel eens wilde weten hoe het nieuwe huis-voor-de-boeken, gehuisvest in het nieuwe Dorpshuis, eruit zag.

De bibliotheekafdeling van Badhoevedorp was vele jaren lang gevestigd in een pand dat oogde als noodopvang in afwachting van betere tijden. Er moest gewacht worden op de komst van het nieuwe Dorpshuis, maar toen dat er eindelijk was liet de verhuizing toch nog op zich wachten. Dit najaar was het eindelijk zover. Op 4 november verruilde de Bibliotheek Badhoevedorp de Arendstraat voor de Snelliuslaan. Uiteraard ging het in gebruik nemen van de nieuwe locatie niet onopgemerkt voorbij. Er waren een paar leuke acties, zowel voor nieuwe als al bestaande leden. Zo kunnen nieuwe leden profiteren van een gratis Compleet maandabonnement voor de eerste drie maanden. Hiermee kunnen ze elke maand 10 boeken leden. En voor wie al lid was en tussen 4 en 16 november kwam lenen, was er kans op het winnen van een Apple iPad.

 

Ruimer open

Wat in ieder geval het vermelden waard is, zijn de ruimere openingstijden die voortaan gelden. Wie de bieb in Badhoevedorp voor iets nodig heeft, kan iedere werkdag terecht tussen 13.00 en 17.00 uur, alsmede op maandagmorgen en de gehele zaterdag. Er is op die tijdstippen personeel aanwezig. Op andere momenten is de bieb ‘’onbemand” open, maar kan er uiteraard wel gebruik worden gemaakt van alle faciliteiten, zoals lenen en terugbrengen, lezen, werken of studeren. En voor wie dit nog niet wist: een lidmaatschap van de bieb voor de jeugd tot 14 jaar is gratis.

Bibliotheek Badhoevedorp, Dorpshuis, Snelliuslaan 35. Verdere info: www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl