Oefentherapie Mensendieck 35 jaar in Osdorp

En wie jarig is trakteert…

Op 1 juli bestaat Oefentherapie Mensendieck Pieter Caland aan de Pieter Calandlaan 341 alweer 35 jaar. “Gelukkig weten mensen ons nog steeds goed te vinden”, zegt oefentherapeut Reem Izzet met trots. “Zelfs in deze lastige Corona-tijd”, vult haar collega Zoë Prokopiou aan. Sinds een tijdje runnen ze de praktijk samen.

Het begon allemaal op 1 juli 1985, toen Otis Reeser en Kea Schrofer gezamenlijk de praktijk openden op deze locatie. Door hun inzet en vakmanschap is de praktijk destijds uitgegroeid tot een begrip in Osdorp en omgeving. De oorspronkelijke oprichters zijn alweer een tijdje met pensioen en hebben plaats gemaakt voor een nieuw elan. Reem vertelt enthousiast: “Ik werk hier nu 14 jaar met ontzettend veel plezier in deze praktijk. Ik hou van deze buurt en de mensen die er wonen, en ik help ze met veel liefde”. Zoë werkt sinds een half jaar in de praktijk, ook met veel plezier: “Dit is een fijne plek waar mijn patiënten graag komen, en ikzelf eigenlijk ook.”

Wat doen oefentherapeuten ook alweer? Reem licht toe: “Soms krijgen mensen pijn aan de rug, nek of schouder. Bijvoorbeeld door verkeerd bewegen, overbelasting of stress. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun houding en beweging. Wij maken mensen bewust van hun eigen fysieke mogelijkheden en helpen bij het aanleren van gezond beweeggedrag. Het doel is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen.”

Naast de reguliere oefentherapie biedt de praktijk ook bekkenoefentherapie en slaapoefentherapie. Reem is bekkenoefentherapeut en biedt hulp bij urine-incontinentie, obstipatie en bekkenpijn rondom de zwangerschap. Zoë is slaapoefentherapeut en helpt mensen bij slaapproblemen, zoals slapeloosheid, apneu, restless legs en slaapstoornissen.

Al 35 jaar lang mensen van hun klachten afhelpen is natuurlijk reden voor een feestje. Zoë wordt er helemaal vrolijk van: “Jazeker, wij gaan heerlijk taart eten met z’n allen! En onze al patiënten krijgen de komende week een kleine traktatie van ons.” En zo is rugpijn niet altijd een straf!

Aanmelden als nieuwe patiënt of overbrengen van felicitaties kan via telefoon 020-6104114 of e-mail info@gezondehouding.nl. Oefentherapie wordt vergoed uit alle aanvullende verzekeringen en een verwijzing van uw huisarts is niet nodig.

 

Oefentherapie Mensendieck Pieter Caland

Pieter Calandlaan 341, Amsterdam

020-6104114

www.gezondehouding.nl