Nu ook ’s avonds eten met CasaDeli

Amsterdam-Slotervaart – Vele jaren ervaring in vers en lekker brachten Rolf  en Nico van CasaDeli aan het Sierplein samen tot hun nieuwste plan: versbereide maaltijden. Deze maand ging de verkoop van start.

Nico (links) en Rolf maken heerlijke verse maaltijden (foto: Shirley Brandeis)

Nico (links) en Rolf maken heerlijke verse maaltijden (foto: Shirley Brandeis)

Wat ze voor lekkers roken, werd Nico zo tegen zessen ‘s avonds wel eens door klanten gevraagd. “Gewoon  pompoensoep.” Het was zijn eigen avondeten. Of hij deze voor de verkoop maakte. “Nee, eigenlijk niet.” Klanten drongen aan en Nico deelde zijn pan soep. “En zo ging het kwartje vallen en het balletje rollen. De maaltijden die we nu maken, zijn een goede aanvulling op ons delicatessenassortiment van onder andere  binnen- en buitenlandse kazen, belegde broodjes, pasta, wijnen, tapas, binnen- en buitenlandse Loumans vleeswaren, olie en noten.”

Vers en duurzaam
Rolf heeft als voormalig versmanager verstand van verse producten. Nico heeft jarenlang in de restaurantenbranche gewerkt voordat  zij samen in 2003 CasaDeli begonnen. Deze ervaringen opgeteld, leidden tot iets nieuws: een ruime keus aan geregeld andere maaltijden. Allemaal vers, weinig gezouten en duurzaam. Van rollade in mosterdsaus, vispotje in witte wijn en roti tot aan hachee; met bijproducten als  rode kool met appeltjes, sperziebonen met ui, aardappelpuree of een   quiche. Zowel Hollands als internationaal, zo breed mogelijk en met de seizoenen mee gekookt. Wie nog ruimte heeft, kan desserts als courgette limoencake erbij nemen. Rolf: “We hopen dat als mensen onze winkel binnenkomen hen het water in de mond loopt!”

Telkens nieuw
Nico: “Het is heerlijk om van klanten te horen wat ze ervan vinden. De eerste week waren de reacties vol lof!” Dat de smaak zo gewaardeerd wordt, komt volgens Rolf en Nico vooral door het duurzame van de maaltijden. “Zonder chemische  E-nummers, en alle dieren hebben een goed leven gehad. Dat proef je. De smaak is veel voller.” Ook bedrijven weten de weg naar avondmaaltijden (“Men wil wel eens wat anders dan pizza of Chinees”) en al langer naar lunch te vinden. De lijst belegde broodjes die Nico en Rolf – of vaste medewerksters Astrid, Aaltje en Nadine – kunnen maken is lang en speciaal: broodje geitenkaas met peer en honing, broodje Surinaamse eiersalade of kalkoenfricandeau of halal met kip… “We willen anders zijn, vernieuwend, vers. En telkens nieuwe lekkernijen bedenken voor de mensen!”

CasaDeli, Sierplein 46, Amsterdam-Slotervaart, www.casadeli.nl, info@casadeli.nl. Geopend op maandag tot en met  donderdag van 9 tot 19 uur en vrijdag en zaterdag van 8 tot 19 uur.

Foto-onderschrift: Nico (links) en Rolf maken heerlijke verse maaltijden (foto: Shirley Brandeis)