NPO Radio 2 voor KWF in Amsterdam 🗓 🗺

Amsterdam Nieuw-West Haarlemmermeer Noord
Antoni van Leeuwenhoek Map

Morgen, woensdag 17 mei, staat NPO Radio 2 van 6.00 tot 24.00 uur in het teken van de KWF Marathon tegen kanker. De hele dag gaan de dj’s op pad met de NPO Radio 2 Collectebus om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Vanuit de bus, die een aantal steden in Nederland aandoet, maken de radio-dj’s hun programma’s en zijn er optredens van artiesten als Krystl, Elske DeWall en Miss Montréal. De NPO Radio 2 Collectebus start vanaf de studio in Hilversum en eindigt ’s avonds in Alkmaar waar ook de tv-uitzending Marathon tegen kanker wordt uitgezonden. Tussen 09.15 en 10.15 uur staat de bus bij het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam.

‘s Ochtends om 6.00 uur start Gerard Ekdom met de NPO Radio 2 Collectebus in Hilversum, en rijdt hij via Leiden CS naar het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam waar hij aanwezig is bij de start van de KWF Wandelmarathon. NPO Radio 2-dj Evelien de Bruijn loopt samen met paralympisch kampioen snowboarden Bibian Mentel, die de wandelmarathon op haar prothese loopt, mee en doet de hele dag live verslag van deze tocht. Daarna doet de Collectebus met NPO Radio 2-dj’s nog Gouda, Haarlem-centrum en Alkmaar aan.

Dj Jeroen Kijk in de Vegte doet de hele dag verslag vanuit het Antoni van Leeuwenhoek op NPO Radio 2. Hij spreekt onder anderen met artsen en onderzoekers, over waarom er geld ingezameld moet worden voor kankeronderzoek en wat er al bereikt is. Dj’s Paul Rabbering en Frank van ’t Hof gaan het land in om de verhalen van luisteraars die geld hebben gedoneerd voor een plaat op NPO Radio 2. Ook gaan zij met een collectebus rond om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Tot slot doet Thijs Maalderink verslag van de grote triatlon waaraan de Nederlandse modeontwerpster Olcay Gulsen, samen met ongeveer 100 anderen, deelneemt.

Doneer een plaat voor KWF
NPO Radio 2-luisteraars kunnen nu al via nporadio2.nl en via de NPO Radio 2 app een plaat doneren voor KWF. Mensen die een plaat aanvragen kunnen een motivatie achterlaten. Deze platencollectie voor de Marathon tegen kanker wordt woensdag gedurende de hele dag op NPO Radio 2 gedraaid.
Voor meer informatie kijk op nporadio2.nl of in de NPO Radio 2 app.

Noot voor redactie, niet ter publicatie
Info omtrent het volledige programma, de route en de optredende artiesten is te vinden op pers.npo.nl/aanstaande-woensdag-npo-radio-2-voor-kwf