Noway A9 Festival doneert € 7.250,- aan project “pluk- en moestuintjes A9”

“Initiatiefnemers van het pluk- en moestuintjes project, sponsoren, het Bestuur van Stichting Noway Festival en Wethouder Mariëtte Sedee”

Zaterdag 31 augustus j.l. loste wethouder Mariëtte Sedee – met in haar portefeuille de ontwikkeling van het nieuwe Badhoevedorp – het startschot voor het project “pluk- en moestuintjes” op een deel van het oude tracé van de A9.

Een mooi initiatief van Ronald de Vré, van Stichting Zorgboerderij de Badhoeve, en Ron Cordemeijer. En een goede aanleiding voor het bestuur van Stichting Noway A9 Festival om daar een flink bedrag aan te doneren.

Het Noway A9 Festival vond alweer twee jaar geleden plaats, op zaterdag 3 juni 2017.

Met als doel een gezellig en uniek afscheid van de A9 te vieren én bij succes een bedrag over te houden om het dorp nog iets terug te geven. “Bomen voor Badhoevedorp”.

Nog steeds wordt er in het dorp over gesproken. Want wat was het gezellig en bijzonder om op het oude A9 tracé een heus afscheidsfestival te organiseren. Het weer was prachtig, de sfeer geweldig en de 15 foodtrucks, 3 podia met bands, artiesten, DJ’s en optredens maakten het met de bezoekers tot een groot feest. Een feest dat overigens zonder de tomeloze inzet van alle (70) vrijwilligers, initiatiefnemers en sponsoren nooit mogelijk was geweest. De Gemeente, Rijkswaterstaat, de projectontwikkelaar en de aannemer stonden de Stichting bij om alles goed te kunnen laten verlopen.

Al met al leverde het Festival aan het eind van de rit een winst van € 7.250,- op. Een mooi bedrag dat het Bestuur van de Stichting ruim 2 jaar gereserveerd heeft om hun voornemen “Bomen voor Badhoevedorp” te kunnen realiseren. En wat voor bomen! Fruitbomen, die de komende jaren bij de moestuintjes op het oude tracé zullen staan en over een aantal jaar als de bebouwing plaats gaat vinden verplaatst worden naar een nieuwe plek in het dorp, zoals de Zorgboerderij.

Een goede bestemming van het geld voor een gezond en leuk initiatief!