Nog steeds welkom in Repair Café Zwanenburg

Repair Café Zwanenburg-Halfweg komt langzaam maar zeker in de lift. Na de dringende oproepen van vorige maand was het toen aardig wat  drukker, maar nog steeds geldt: ‘Als je het fijn vindt dat je defecte apparaten en kapotte kleding door vrijwilligers kunt laten repareren, kom dan dinsdag 14 november tussen 13.30 en 15.30 uur naar De Hoek in De Olm!’

Repair Café Zwanenburg-Halfweg wil een bijdrage leveren aan duurzaamheid en aan ieder portemonnee. Door te voorkomen dat apparaten weggegooid moeten worden, wordt de afvalberg kleiner. Tegelijk helpt het mensen zo langer van hun apparaten of kleding te kunnen genieten. Oftewel: beter voor het milieu en beter voor je portemonnee. ‘Je kunt dan denken aan cd-spelers en stofzuigers, spijkerbroeken en feestjurken, Senseo’s en andere koffiemachines, schemerlampen en kerstverlichting enzovoort’, zeggen de vrijwilligers.

Helaas zit de loop er in Zwanenburg nog niet goed in; vandaar deze maanden een reclamecampagne.

 

De reparaties zijn gratis, maar bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, bijvoorbeeld van € 5. Repair Cafés ontvangen geen subsidies, maar Centrum De Hoek faciliteert de ruimte. Van de vrijwillige bijdrage wordt bijvoorbeeld nieuw gereedschap gekocht.

 

Het eerstvolgende Repair Café Zwanenburg-Halfweg is op dinsdag 14 november vanaf 13.30 uur in De Hoek in De Olm. Tot ongeveer half vier nemen de vrijwilligers nieuwe reparaties aan. Om 16.00 uur stopt Repair Café Zwanenburg-Halfweg en gaat 12 december weer open. Cultureel Centrum De Hoek in De Olm is gevestigd Olmenlaan 141 in Zwanenburg.

 

Er zijn ook Repair Cafés in Lisserbroek, Badhoevedorp, Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Elke week is er ergens in de polder Repair Café.

Meer over de Haarlemmermeerse Repair Cafés op facebook.com/repaircafehaarlemmermeer