Nieuwe Opel Mokka X geeft extra dimensie aan online beleving

Altijd “connected” dankzij IntelliLink-infotainmentsystemen én Opel OnStar

  • Smartphone-integratie: Radio 4.0 IntelliLink en NAVI 900 IntelliLink
  • 24/7 beschermengel: de persoonlijke service-assistent Opel OnStar
  • Opel Mokka X leverbaar vanaf € 22.995,-

 

Breda – De nieuwe Opel Mokka X is leverbaar met twee state-of-the-art infotainmentsystemen: Radio 4.0 IntelliLink en Navi 900 IntelliLink. In combinatie met de persoonlijke service-assistent Opel OnStar en 4G/LTE WiFi hotspot biedt het model een voor zijn segment ongekende online ervaring.

De nieuwe generatie IntelliLink-infotainmentsystemen integreren de wereld van smartphones en apps op een gebruiksvriendelijke manier in de Opel Mokka X. Het infotainmentsysteem Radio 4.0 IntelliLink omvat een 7-inch touchscreen, USB-aansluiting en Bluetooth-technologie en biedt de berijder de mogelijkheid voor het handsfree beantwoorden van telefoongesprekken, het streamen van audio en – indien de auto stilstaat – het bekijken van foto’s, video’s en films.

 

Apple CarPlay

Zowel NAVI 900 IntelliLink als Radio 4.0 IntelliLink zijn geschikt voor Apple CarPlay dat belangrijke functies van een Apple-smartphone integreert in het infotainmentsysteem. Dankzij Apple CarPlay is het extra eenvoudig om gesprekken te starten of te beantwoorden, berichten te versturen en te ontvangen en te luisteren naar muziek. Ook  spraakhulpdienst Siri is bruikbaar. Apple CarPlay ondersteunt onder meer apps als Telefoon, Berichten, Maps en Music. Een volledige lijst met bruikbare apps is te vinden op apple.com/ios/carplay. Voor het gebruik van Apple CarPlay is een iPhone 5 of recenter type noodzakelijk. De koppeling van een Apple-telefoon verloopt via een USB-kabel.

NAVI 900 IntelliLink
NAVI 900 IntelliLink met 8-inch touchscreen is bedoeld voor klanten met een voorkeur voor een geïntegreerd navigatiesysteem. Het systeem ondersteunt audiostreaming, het voorlezen van SMS-berichten en voert gesproken opdrachten uit. Het bekijken van films en video’s kan alleen als de auto stilstaat.

Het navigatiesysteem heeft gedetailleerde kaarten van meer dan dertig Europese landen en geeft deze twee- of driedimensionaal weer. Het systeem biedt eveneens de mogelijkheid om het startscherm te personaliseren of tot zestig favoriete radiostations, nummers of bestemmingen op te slaan. Voor de liefhebbers van muziek: NAVI 900 IntelliLink is optioneel verkrijgbaar met een hoogwaardige geluidsinstallatie van Bose. Het bijbehorende DAB+-radiosysteem maakt de geluidsbeleving in de Mokka X extra compleet.

Vanaf uitrustingsniveau Innovation is Radio 4.0 IntelliLink standaard aanwezig in de nieuwe Opel Mokka X. Het uitgebreide infotainmentsysteem NAVI 900 IntelliLink is standaard in de Business+-uitvoering en optioneel als pakket verkrijgbaar (vanaf € 1.195,-) voor de uitrustingsniveaus Edition en Innovation.  Dit is inclusief achteruitrijcamera en park pilot voor en achter.

Opel OnStar

Dankzij de persoonlijke service-assistent Opel OnStar hebben berijders van een Mokka X 24/7 en 365 dagen per jaar een beschermengel op de schouder. Automatic Crash Response is een van de vele innovaties van Opel OnStar. Nadat airbags bij een ongeval zijn uitgeklapt, schakelt Opel OnStar onmiddellijk hulp in. Medewerkers van Opel OnStar kunnen verder onder andere op afstand deuren ontgrendelen, bestemmingen uploaden in het navigatiesysteem, emails verzenden en de conditie van de auto controleren. Een 4G/LTE WiFi hotspot, waarmee tot zeven apparaten onderweg tegelijk online kunnen, geeft de online beleving in de nieuwe Mokka X een extra dimensie.

De populairste service van Opel OnStar is de mobiele applicatie myOpel. Hiermee kan een eigenaar op afstand de portieren ont- en vergrendelen, de locatie van de auto opvragen, een navigatiebestemming naar de auto toezenden en de claxon en verlichting activeren. Ook het controleren van de olielevensduur en bandenspanning is op afstand mogelijk.

Opel Mokka