Nieuwe locatie Alexander Roozendaalschool feestelijk geopend

Amsterdam, 10 september 2014 – De derde locatie van de Alexander Roozendaalschool is vandaag officieel geopend met een feest voor leerlingen en de ouders. Met ingang van dit nieuwe schooljaar heeft de Alexander Roozendaalschool in Amsterdam twee vestigingen, die op loopafstand van elkaar zijn. Na een ingrijpende verbouwing van het gebouw aan de Jan Tooropstraat, is de gehele bovenverdieping verwijderd. De leer- en werkomstandigheden van dit deel van het gebouw waren onvoldoende, met een slechte akoestiek, klimaatproblemen en onvoldoende luchtvochtigheid, waardoor renovatie noodzakelijk was. De school kan zich verdelen over twee moderne schoolgebouwen in Amsterdam. Daarnaast heeft de school een locatie in Purmerend.

Roozendaalschool

Roozendaalschool

Het onderwijs

De Alexander Roozendaalschool is een openbare school voor speciaal onderwijs in Nieuw West. De 320 leerlingen, in de leeftijd van 3 tot 13 jaar, hebben ernstige taal- spraakstoornissen. Als gevolg van spraaktaal-problemen hebben ze specialistische hulp nodig bij hun totale ontwikkeling. Daarnaast worden ruim 250 leerlingen ambulant begeleid op (speciale) basisscholen in de regio.

Het onderwijs is niet alleen gericht op de gehele ontwikkeling van het kind, maar dat de ontwikkeling van taal en communicatie specifieke aandacht krijgt. Hoe eerder een kind met spraaktaalmoeilijkheden gespecialiseerde hulp krijgt, hoe groter de kans dat deze moeilijkheden overwonnen kunnen worden. De school streeft er naar de kinderen zo vroeg mogelijk te helpen. Veel leerlingen stromen door naar de basisschool. Hier krijgen ze dan veelal hulp van een Ambulant Begeleider.

De locaties

Het gebouw aan de Jan Tooropstraat is 30 jaar geleden als nieuwbouw betrokken en biedt ruimte aan 12 groepen. In dit gebouw krijgen leerlingen van groep 1 tot en met 8 les. Er is tevens ruimte voor vaklokalen, waar alle leerlingen gebruik van kunnen maken.

De nieuwe vestiging aan de Jan Sluijtersstraat is een modern schoolgebouw dat is ingericht voor 9 groepen en ook in dit gebouw zullen groepen 1 tot en met 8 les krijgen. Het gebouw zit vast aan de Professor Burgerschool (Cluster 2 / slechthorenden) en de gebouwen zullen samen één schoolgebouw vormen. In de loop van het schooljaar zal ook de Dienst Ambulante Begeleiding van de Alexander Roozendaal en Prof. Burgerschool in het gebouw gevestigd worden.

Praktische zaken

Het postadres is Jan Tooropstraat 13 – 1062BK Amsterdam.

Het adres van de nieuwe vestiging is: Jan Sluijtersstraat 3 – 1062 CJ Amsterdam.

Beide Amsterdamse locaties bevinden zich in Nieuw West en zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto (betaald parkeren). Vlakbij de scholen staan andere scholen voor speciaal onderwijs.

[codepeople-post-map]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.