Nieuwe inlopen SEZO

SEZO is met een aantal nieuwe inlopen gestart. Er is voor mantelzorgers een mantelzorginloop bij Philadelphia Zorg en bij het Huis van de Wijk België. Er is een inloop van de Sociaal Raadslieden bij de Alliantie en bij Stichting De Brug is een Financiële Werkplaats.

SEZO, Markant, MEE en De Regenboog Groep bieden twee mantelzorginlopen in Amsterdam Nieuw-West. Deze zijn bedoeld voor mantelzorgers die hulp nodig hebben bij het regelen van praktische zaken, vragen hebben over voorzieningen of behoefte hebben aan een luisterende oor. De mantelzorginloop is op dinsdagochtend van 09:30-12:00 uur op de locatie van Philadelphia Zorg, Korte Water 358 en op donderdagmiddag van 13:00-15:30 uur in Huis van de Wijk België, Hageland 117. De mantelzorginloop wordt mogelijk gemaakt door RVE-OJZ en Stadsdeel Nieuw-West.

De Sociaal Raadslieden bieden iedere dinsdag van 10.00 tot 11.30 uur een inloopspreekuur bij de Alliantie, Jacob Geelstraat 49. De Sociaal Raadslieden geven informatie en advies op sociaal juridisch gebied. Daarnaast helpen de Sociaal Raadslieden met het schrijven van brieven en bezwaarschriften en het invullen van ingewikkelde formulieren. Ook als u een probleem met een instantie heeft, kunnen sociaal raadslieden voor u bemiddelen.

SEZO biedt vier keer in de week een inloop, voor mensen die schulden hebben of de rekeningen niet meer kunnen betalen. Dit heet bij SEZO de Financiële Werkplaats. Nieuw is de Financiële Werkplaats op woensdagochtend tussen 09.30-12.00 uur bij Stichting De Brug, Aalbersestraat 248. Een overzicht van alle de Financiële Werkplaatsen vindt u op sezo.nl.

Tot slot kunnen kinderen tussen de 0 en 18 jaar met een beperking en hun ouders zich aanmelden voor De Speluitleen Plus. Dit is iedere zaterdag tussen 11.00-13.00 uur in De Kikker aan het Evertsweertplantsoen 3a. Er is ruimte om te spelen en te ontmoeten. Het is gratis. Speelgoed kan ook geleend worden. Een lidmaatschap hiervoor kost 10 euro per jaar. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met m.salomons@sezo.nlDe Speluitleen Plus is mogelijk gemaakt door Stadsdeel Nieuw-West.