Nieuwe dienstregeling GVB start zondag 15 december

Zondag start de nieuwe dienstregeling van GVB. De meeste trams, bussen en metro’s blijven hetzelfde rijden als voorheen. Wel kunnen er kleine verschillen zijn in de vertrektijden. Op een deel van de lijnen verandert er meer: op veel drukke trajecten gaat GVB vaker rijden. Op een aantal rustige lijnen minder vaak en soms helemaal niet meer. De veranderingen zijn onderdeel van de strategie van GVB om het openbaar vervoer in Amsterdam de komende jaren te verbeteren.

Jaarlijks wordt de dienstregeling aangepast. Amsterdam is voortdurend in beweging, wat invloed heeft op de mobiliteitsbehoefte. GVB past de dienstregeling zo aan dat zoveel mogelijk mensen er profijt van hebben.

Twee lijnen vervallen, 40% van de lijnen gaat vaker rijden

Twee lijnen en een aantal haltes die weinig worden gebruikt, vervallen per 15 december. Tram 25 wordt bijvoorbeeld opgeheven. 330 reizigers zullen een alternatieve route moeten kiezen en mogelijk een paar honderd meter verder moeten lopen naar een halte. Daar staat tegenover dat 17.000 reizigers profiteren van verbetering van andere trajecten doordat voertuigen beschikbaar komen voor deze trajecten. Ook de minder gebruikte buslijn 46 wordt opgeheven. De frequentie van 40% van de lijnen wordt verhoogd.

Informatie over veranderingen

Alle wijzigingen en nieuwe vertrektijden zijn te vinden op www.gvb.nl. In veel voertuigen en huis aan huis zijn daarnaast kranten verspreid waarin alle veranderingen staan. GVB zet komende week extra medewerkers in om reizigers te informeren en te adviseren over hun reis.

Beter openbaar vervoer met minder subsidie

GVB wil de komende jaren het openbaar vervoer in Amsterdam sterk verbeteren, onder andere door kortere reistijd voor het merendeel van de reizigers te realiseren en actuele en betrouwbare reisinformatie te bieden. Een helder netwerk, waarbij de rol van de metro nog steeds groeit, is een belangrijke basis om de doelstelling het beste OV-bedrijf van Nederland te worden te kunnen bereiken. Met minder subsidie gaat GVB de komende jaren de beschikbare voertuigen daar inzetten waar de meeste reizigers zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.