Nieuwe beginnerscursus EHBO

EHBO vereniging Tuinsteden en Omstreken start, bij voldoende inschrijvingen, op 28 januari 2019 een nieuwe EHBO beginners cursus. De cursus eindigt op 08 april 2019 met het examen. Het is mogelijk dat het Oranje Kruis niet voldoende examinatoren heeft en dan is het examen op 15 april. Dit is een cursus volgens de 27ste druk van het Oranje Kruis boekje. De cursus wordt afgesloten met een officieel examen, afgenomen door een arts en een instructeur van het Oranje Kruis.

U leert in deze cursus reanimeren en de AED gebruiken. Tevens zit sinds vorig jaar, EHBO aan kinderen in de cursus. Daarvoor was dit een aparte module. Ook leert u uiteraard verbanden leggen en alle levensreddende handelingen.

De cursus wordt in de avonduren gegeven. Vanaf 28 januari 2019, elke maandagavond van 19.30 uur tot 22.30 uur. Ons leslokaal is in verpleeghuis Amsta, Jan Bongastraat 5, dit is een zijstraat van de Sam v. Houtenstraat. De prijs van de cursus is € 195.00, dit is inclusief het examen, oefenmateriaal en het Oranje Kruisboekje. De meeste ziektekostenverzekeringen betalen een groot deel van de prijs voor deze opleiding terug.

Aanmelden kan bij Thea Schaafsma. Telefoonnummer 020 613 25 00. Als ik geen gelegenheid heb om de telefoon op te nemen dan kunt u inspreken op het antwoordapparaat, ik bel dan altijd zo vlug mogelijk terug. U kunt ook een e-mail sturen: ehbo.tuinstedeneo@gmail.com. U krijgt ook dan zo vlug mogelijk antwoord.

Ik hoop op veel aanmeldingen, u hoeft dan nooit meer bang te zijn dat er iets met uw dierbaren gebeurd zonder dat u kunt helpen.

Als u gediplomeerd bent, dan is er ook nog een mogelijkheid om verder te gaan als EHBO hulpverlener bij sportwedstrijden of evenementen. Hiervoor kunt u een vrijwilligers vergoeding krijgen.

 

Thea Schaafsma