Nieuwbouwpand in Lijnden past Volvo-dealer Svala Auto als een maatpak

Vestigingsmanager Jasper Boxem, maar ook zijn voltallige Svala Auto team, heeft nog geen moment spijt van de verhuizing vanuit Hoofddorp naar de Sydneylaan in Lijnden. Boxem: “Verder blijken onze, maar ook vele nieuwe klanten het dealerpand zeer te waarderen. Dit is in alles onvergelijkbaar met wat wij aan de Paxlaan hadden. Hier is alles modern, licht, ruim van opzet en volledig gebouwd op de toekomst en die ziet er voor Volvo en Svala Auto rooskleurig uit. Het succes dat wij momenteel bijvoorbeeld met de Volvo V40 hebben, zeker in de 14 procent bijtellingsuitvoering, krijgt de komende jaren absoluut een vervolg met modellen die nu nog in de Zweedse pijplijn zitten. Wij zijn daar nu al helemaal klaar voor. Dit pand past ons als een maatpak en dat is altijd plezierig om in te werken.”

Jasper Boxem, vestgigingsmanager Svala auto Lijnden

Jasper Boxem, vestgigingsmanager Svala auto Lijnden

Stern Plaza

De spectaculaire opening is nog maar net achter de rug, maar wanneer je door het dealerpand van Svala Auto in Lijnden loopt, voelt alles als heel vertrouwd. Alle werkplaatsbruggen zijn bezet, de receptie in iedere dag vanaf kwart voor acht geopend en ontvangt gastvrij de klanten, het parkeerterrein is goed gevuld, de showroom beneden geeft een prima beeld van wat Volvo momenteel te bieden heeft en op de eerste etage staan 30 geselecteerde en gekeurde occasions keurig op een rij. “Dat noemen wij onze Stern Plaza waar naast een keur aan jonge Volvo occasions  ook de nodige modellen van andere merken staan. Het merendeel daarvan heeft zelfs de unieke 24 maanden Stern Garant garantie”, legt Jasper Boxem uit.

Hij vervolgt: “Het is fantastisch om te zien hoe snel de klanten maar ook anderen hun weg naar Lijnden hebben gevonden. Wij ontvangen hier nu al mensen uit de hele regio en soms van veel verder weg. Dat komt door de ligging aan de verschillende verbindingswegen hier en de vele werklocaties. Op weg naar hun werk brengen Volvo-rijders hun auto voor het onderhoud hier naar toe en maken vervolgens gebruik van ons vervangend vervoer, de haal- en brengservice of de gratis leenfiets. Voor wie wil blijven wachten, plannen we de afspraak wat later op de dag. Dan rijden ze filevrij en kunnen zij hier in het aparte zitgedeelte ongestoord doorwerken. Daarbij is gezorgd voor: een mooi uitzicht natuurlijk, WIFI, de krant, koffie en thee en een kinderhoek. Alles is uitgevoerd in de nieuwe huisstijl van Volvo. ‘Retail Experience’ heet dat en wij zijn het eerste dealerbedrijf waar dat is aangebracht. Transparantie is iets waar hier ook veel aandacht aan wordt geschonken. Klanten kunnen hier vanuit de showroom via een glaswand de verrichtingen aan hun auto volgen. Dat is nieuw, voor de klant en onze technici, maar inmiddels weten we dat het absoluut een toegevoegde waarde oplevert. De klant ziet ook waar hij zijn geld aan uitgeeft en kan de verrichtingen nauwgezet volgen. Voor ons hoort bij die beurt ook dat we de auto nog even netjes wassen en uitzuigen.”

Eigen identiteit

Svala auto Lijnden

Svala auto Lijnden

De combinatie van twee Stern-bedrijven in een pand kent vele voordelen, maar ieder van de dealerbedrijven behoudt daarbij wel zijn eigen identiteit. Zo zijn de ingangen gescheiden, evenals de parkeerplaatsen en werkplaatsen. Bij een gezamenlijke show kunnen de beide bovenetages met elkaar verbonden worden. “Daarin zie je dat door Marijn van Kalmthout als ontwikkelaar van dit pand goed is nagedacht over de functionaliteit er van”, stelt Jasper Boxem. “Natuurlijk hebben de bezoekers aan dit pand keus uit twee merken en waar mogelijk combineren wij ook zaken. Immers, Volvo heeft geen bedrijfswagens, Ford wel, daarmee kunnen wij iedereen van dienst zijn.  Verder maken wij beide onderdeel uit van de landelijk opererende Stern Groep en beschikken daarmee over een groot automotive platform voor klanten die landelijk werken. Voor iedere vraag bieden wij zo een maatwerk mobiliteits- en serviceoplossing. Dat is van groot belang wanneer je zo als wij klantgericht denkt”, besluit Jasper Boxem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.