Nieuw: zondagmiddagconcerten in Protestantse kerk Halfweg

De Protestantse gemeente van Halfweg/Zwanenburg beschikt sinds kort over een vleugel in haar kerkgebouw in Halfweg. Het muziekinstrument wordt tijdens kerkdiensten bespeeld, maar de vleugel biedt ook mogelijkheden om er concerten mee te geven. Er is gekozen voor kleine concerten op de zondagmiddag, voor het eerst op 3 mei.
Dan zal Nikki van Zanen (20), studente aan het Amsterdams Conservatorium, een concert verzorgen met populaire pianowerken van Chopin, Debussy, Beethoven en Bach. Het concert duurt een uur. De aanvang is 14.30 uur (kerk open om 14.00 uur). Na afloop is er gelegenheid na te praten onder het genot van een drankje. De entree is vrij, want het concert wordt aangeboden door de firma Van Kerkwijk Piano’s uit Amstelveen, de leverancier van de vleugel. De Protestantse kerk staat op de hoek van de Julianastraat en de Wilhelminastraat in Halfweg.
De volgende Zondagmiddagconcerten staan komend najaar geprogrammeerd: op 11 oktober en 22 november. Doel is vier keer per jaar laagdrempelige concerten te verzorgen voor inwoners van Halfweg en Zwanenburg. De entreeprijs wordt zo laag mogelijk gehouden. De speciaal opgerichte Commissie Zondagmiddagconcerten is van plan het publiek een verscheidenheid aan klassieke concerten te bieden, met bijvoorbeeld ensembles, orgel, piano, vocalisten of een combinatie daarvan. Informatie staat op www.protestantsekerkhalfweg.nl