Nieuw-Wester korting op Swan Lake in Meervaart

Ontdek Swan Lake: een spannende dansvoorstelling met live rockband, acht dansers in bijzondere kostuums, messenwerpers en veel onverwachte verrassingen. Speciaal voor iedereen die woont in Amsterdam Nieuw-West (postcodegebied 1060-1069) biedt Theater de Meervaart een kaartje voor de try-outs aan voor de helft van de prijs.

De Meervaart gaat zich de komende jaren ontwikkelen tot danshaven aan de Sloterplas en wil de inwoners van Nieuw-West daar graag bij betrekken. Een Nieuw-Westerkaartje voor Swan Lake kost daarom slechts 15 euro inclusief garderobe, een gratis drankje en lekker hapje na afloop. De try-outs zijn van dinsdag 21 tot en met donderdag 23 juni van 21.00 tot 22.15 uur.

meervaart

Fotograaf: Alwin Poiana

Moderne versie
De klassieke balletvoorstelling Het Zwanenmeer – waarin een prins verliefd wordt op een meisje dat overdag door een hardnekkige betovering verandert in een zwaan en ze vervolgens samen de betovering proberen te verbreken – is in deze versie vertaald naar een modern stuk waarin niets is wat het lijkt. De dansers manipuleren elkaar, zijn jaloers en wraakzuchtig. Grote dierenkoppen, prachtige pakken en messenwerpers komen voorbij tijdens het spektakel dat niet alleen spannend is, maar ook grappige momenten kent. Ook blijkt deze keer dat liefde niet alles overwint…

De Amsterdamse alternatieve rockband Alamo Race Track staat iedere avond live op het podium en zet de muziek van Tjaikovski (waarop het stuk traditioneel wordt opgevoerd) om in hun eigen, kenmerkende stijl met invloeden van indie, folk en pop.

Makers voortaan in De Meervaart
Swan Lake is een samenwerking tussen theatermaker Jakop Ahlbom (o.a. bekend van het door pers met 5 sterren bekroonde stuk Horror) en het Internationaal Choreografisch Kunstencentrum (ICKamsterdam), dat onder leiding staat van de bekende choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten. Beide partijen zijn sinds dit jaar een huisgezelschap van Theater de Meervaart en gaan meerdere keren per jaar producties maken die interessant zijn voor alle Nieuw-Westers.

Bestellen met ‘indebuurt’
Bij het bestellen van een kaartje voor één van de drie try-outs kan iedereen uit Nieuw-West het kortingswoord invoeren of doorgeven. Dat woord is: indebuurt. Daarmee krijgt u vijftig procent korting. In plaats van 30 euro betaalt u dus 15 euro per kaartje. Mensen van buiten Nieuw-West zijn uiteraard ook van harte welkom om de voorstelling te komen bekijken voor de reguliere prijs.

Bestelprocedure
Bestellen kan via www.meervaart.nl

, telefonisch via 0900 – 410 77 77 (elke dag van 10:00 tot 22:00 uur bereikbaar, € 1,- p/g) of fysiek aan de kassa van het theater aan de Meer en Vaart 300. Die is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 16.30 uur en op zaterdag van 12.00 – 16.30 uur.

Goed om te weten
Swan Lake is compleet beeldend: er wordt niet in gesproken en is dus toegankelijk voor mensen van alle achtergronden. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar en speelt in de grote zaal van Theater De Meervaart. Iedereen is van harte welkom om te genieten van deze unieke show.