Nieuw-West Open schuift door

Derde gebied voor cultureel evenement

Nieuw-West – Er werd rondgeleid, gefeest, theater gespeeld, muziek geluisterd, film gekeken, geleerd, tentoongesteld, een museumwoning geopend, teruggeblikt en vooruitgekeken tijdens het cultureel evenement Nieuw-West Open, dat afgelopen weken in broedplaats De Vlugt in Slotermeer het rondreizende informatiepunt (met terras en expositie) als uitvalsbasis had.

 

Shirley Brandeis

Zestig weken duurt het evenement dat in september dit jaar van start ging. Vijftien gebieden worden er steeds een maandlang bezocht en nu schuift de organisatie een stukje door in het stadsdeel, naar Plein ‘40-’45. Vanaf aanstaande vrijdag is het stralende gele terras en informatiepunt te vinden in het Tuinstadhuis. Op vrijdag- en zaterdagmiddag kunt u er terecht. Nieuw in het informatiepunt is de droogmolen met verhalen over interessante plekken en mensen in Nieuw-West.

Nieuw-West Open

Er staat weer veel op de agenda, die nog elke dag kan worden aangevuld met nog meer interessants. Met maandag 19 november een schrijversavond in de bibliotheek Slotermeer met Asis Aynan (columnist voor Folia Magazine en oprichter van de Berberbibliotheek), bekend van het feuilleton en gelijknamige theaterstuk ‘Ik, Driss’. En met de in Slotermeer woonachtige Cathelijn Schilder, waarvan recent de roman ‘Eerst een huis’ verscheen, over een zoektocht naar de perfecte woonruimte. De gesprekken worden afgewisseld met voordrachten uit eerder en speciaal voor deze gelegenheid geschreven werk en geleid door bewoner en trendwatcher Vincent Everts. Vrijdag 23 november is er een open huis in de Lodewijk van Deysselbuurt, met rondleidingen langs de architectuur, buurtmoestuin Social Garden en een één daags thee- en DVD lounge in De Kleine Verfdoos. Zondag 25 november is er bij KunstWest in Broedplaats De Vlugt een talkshow over en met drie generaties, over wonen en thuis voelen in Nieuw-West. Met optredens van jong en oud talent, foto’s uit het Oud en Jong project van Foam Westsides Stories en een Nieuw-West Quiz met mooie prijzen! Vrijdag 30 november wordt dit Nieuw-West Open-gebied afgesloten met een informatiemiddag in het Tuinstadhuis over het Multifunctioneel Centrum dat nu wordt gebouwd aan de Jan de Louterstraat. Om 16:00 uur geeft architect Dick van Gameren een voorproefje op zijn ontwerp en de achterliggende ideeën. U kunt die middag kennismaken met de toekomstige gebruikers: de bibliotheek, Eigenwijks, verloskundigenpraktijk Groei en het Ouder Kindcentrum.

 

Zie voor het hele, actuele programma van Nieuw-West Open www.nwopen.nl.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.