Nieuw-West krijgt design vogelkijkplekken

Internationale studenten van de Gerrit Rietveld Academie ontwerpen twee vogelkijkplekken voor Tuinen van West

Aan de ontwerpwedstrijd voor twee vogelkijkplekken voor Tuinen van West doen acht internationale studenten en één Nederlandse student mee. Op de uitslagenavond op dinsdag 16 juni om 19.00 uur in Het Rijk van de Keizer, Joris van den Berghweg 101-111, worden de winnaars bekendgemaakt. De aanwezigen kunnen die avond ook hun stem uitbrengen. De vogelkijkplekken zijn een aanwinst voor Tuinen van West voor vogelspotters en kunstliefhebbers.

Ontwerpen

De internationale studenten van de Gerrit Rietveld Academie presenteren hun ontwerp op de uitslagenavond, op 16 juni. De jury beoordeelt de ontwerpen op onder andere originaliteit, functionaliteit, uitvoerbaarheid en of het voldoende ‘hufterproof’ is. Ter plekke kunnen aanwezigen hun stem uitbrengen, deze weegt mee in het eindoordeel. De studenten presenteren na elkaar hun ontwerp en geven een korte uitleg hoe het ontwerp is ontstaan. Dat levert verrassende en bijzondere verhalen op. De voertaal voor de studenten is Engels, de rest van het programma is in het Nederlands.

Internationaal karakter

De studenten komen uit verschillende landen en studeren aan de Gerard Rietveld Academie de richting  Inter-Architecture. Ronald Mauer, bestuurslid Nieuw-West, is erg te spreken over de samenwerking. ‘Prachtig dat er werk van internationale studenten van de Rietveld straks in Tuinen van West staat. Het geeft het recreatiegebied extra allure en dat verdient het. Het gebied is namelijk heel veelzijdig en divers. Voor de vogelliefhebbers zijn er straks twee mooie plekken om vogels te spotten en het gebied is twee kunstwerken rijker.’

Tuinen van West
Tuinen van West is een nieuw recreatie- en natuurgebied in Nieuw-West van 400 hectare. Met polders, water, stadslandbouw, broedplaatsen, parken en een aangelegde en bestaande  natuurgebieden waar bezoekers bijzondere vogels kunnen spotten. Tuinen van West is nog volop in ontwikkeling en de twee vogelkijkplekken zijn een aanwinst voor de functie van het gebied. Met de komst van de twee vogelkijkplekken wordt het nog aantrekkelijker om met verrekijker het gebied te verkennen. De twee vogelkijkplekken komen er dankzij een financiële impuls van de Provincie Noord-Holland.