Nieuw West is klaar voor Sinterklaas

Sinterklaas komt zaterdag rond 12.00 uur aan in Osdorp.

Sint aankomst Nieuw West

Sint aankomst Nieuw West

Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud is klaar voor de ontvangst van Sinterklaas.”De weersvoorspellingen zijn redelijk gunstig voor de landelijke intocht. Volgens het KNMI is het bewolkt en valt op veel plaatsen regen of motregen, maar in de middag wordt het op steeds meer plaatsen droog.

Intocht: Het is weer zover, de Sint is in het land en komt op zaterdag 15 november naar Amsterdam Nieuw-West voor de officiële intocht. De intocht begint bij café Opium aan de Meer en Vaart (12.00 uur) en gaat vandaar via het Tussen Meer naar het podium op het Osdorpplein, waar stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud de Sint verwelkomt. Route: vanaf Café Opium langs het stadsdeelkantoor om het centrum heen; dan een rondje Tussen Meer en vervolgens naar het podium op het Osdorpplein voor de Hema. Vanaf 13.45 uur is er ook het bekende gratis Sinterklaasfeest in de Ossenstal.

Sinterklaasfeest in de Ossental: Na de intocht van de Sint kun je naar de Ossenstal voor een Sinterklaasfeest, zingen, drankjes en een bezoek van de Sint. De toegang is GRATIS en het adres is Wildeman t/o nummer 50 (naast de Prof. Kraemerschool). Na afloop van de intocht gaat de Pietenband in een optocht naar het feest, als je wilt kun je met hen meelopen.