Nieuw-West helpt bewoners met lager energieverbruik 🗓 🗺

Amsterdam Nieuw-West
Tuinstadhuis Map

1 other date:

De Serre Pieter Calandlaan 258A Map

Collectieve inkoop

Stadsdeel Nieuw-West streeft naar een lager energieverbruik voor zijn inwoners door onder andere woningisolatie en zonnepanelen te stimuleren.

Daarom kunnen bewoners meedoen met een collectieve aankoopactie die georganiseerd wordt in samenwerking met het team ‘Winst uit je woning’.

Op deze manier kunnen bewoners van een eengezinswoning, die geen onderdeel is van een VvE, verschillende maatregelen voordelig inkopen.

Portefeuillehouder Wonen & Duurzaamheid Ronald Mauer: “We lopen als Stadsdeel voor in het ondersteunen van onze bewoners om hun energieverbruik op een aantrekkelijke manier te verminderen”.

De voordelen

De actievoordelen van de aankoop zijn: gemiddeld 20 procent subsidie op isolatiemaatregelen als bewoners twee maatregelen nemen, een tijdelijke lage prijs op arbeidskosten, 21% btw retour voor de aanschaf van zonnepanelen.

En dit alles binnen slechts een dag aan werkzaamheden in huis met als gevolg een lagere energierekening.

 

Procedure

Inschrijven voor de actie kan gratis en vrijblijvend op www.winstuitjewoning.nl.

Het team controleert de woning en stelt eventueel vragen. Indien bewoners interesse hebben in zonnepanelen dan worden zij gebeld voor advies en een offerte.

Uiteindelijk wordt er gekeken of de woning geschikt is voor isolatieglas. Bewoners kunnen zelf de maten insturen of kiezen voor een betaald bezoek van een onafhankelijk adviseur.

 

Informatiebijeenkomsten

Bewoners kunnen zich informeren over deze actie tijdens twee informatiebijeenkomsten op dinsdag 10 of woensdag 11 maart.

De bijeenkomst op dinsdag wordt georganiseerd in het Tuinstadhuis, Plein 40-45 nr.1 en de bijeenkomst op woensdag wordt georganiseerd in De Serre, Pieter Calandlaan 258A.

Beide zijn van 19.00 tot 20.30 uur.