NIEUW: Van Eesterenmuseum aan de Sloterplas Van Eesteren Update

Spannende en drukke tijden voor het Van Eesteren Museum. Er wordt hard gewerkt aan het paviljoen, aannemer KBK Bouwgroep houdt de vaart er goed in. Het buitenwerk is bijna gereed, alle ramen zitten erin en het dak is klaar. Verder ligt de nadruk op het binnenwerk, de vloer is gestort, wanden worden geplaatst en wordt er nagedacht over de kleur van de tegels in het toilet. Kortom we naderen de laatste loodjes. Kom maar eens kijken aan de Sloterplas, noordzijde 31.

Steun en stort voor het Van Eesteren Paviljoen

Spannend is het vooral voor de crowdfund van het café gedeelte in het paviljoen. Gaan we het doelbedrag met z’n allen halen? Op het moment van schrijven zijn we er nog niet en staat de teller op 76% en zijn er 89 supporters. Via deze weg willen we die alvast bedanken. Wil jij, je bedrijf of organisatie ook iets moois voor iedereen aan de Sloterplas. Doe dan mee met de Van Eesteren Paviljoen crowdfund, we hebben mooie beloningen. Je gewaardeerde bijdrage, groot of klein, kun je doneren via www.voorjebuurt.nl/campaigns/vaneesterenpaviljoen.

Op pad in de tuinstad voor ‘Een Betere Stad’

Voor de bijzonderste architectuur en mooiste plekken in de tuinsteden van Amsterdam ga je met het Van Eesteren op pad. We hebben mooie routes ontwikkelt in samenwerking met Monumenten en Archeologie van de gemeente Amsterdam door de Westelijke Tuinsteden, Buitenveldert, Watergraafsmeer en Amsterdam Noord. 12 mei staat Tuinstad Geuzenveld op het programma en 27 mei Tuinstad Osdorp. De wandelingen horen bij de expositie ‘Een Betere Stad’, momenteel te zien in De Bazel (www.eenbeterestad.nl).

24H Nieuw-West

Aanstaande weekend doet het Van Eesteren Museum mee met 24H van Nieuw-West. Fiets met architectuurhistoricus Jasmin Šporer langs fraaie Heilige Huisjes. Zijn deze monumentale gebouwen nog wel zo heilig en wat is hun toekomst? Bekijk je Nieuw-West liever door een roze bril, ga dan mee met gids Cor Boots. Fiets langs kleurrijke parels als de Verfdoos en ontdek het LHBT-erfgoed zoals de ‘gay-spaces’ van de jaren vijftig. De fietsexcursies zijn gratis en aanmelden doe je via www.vaneesterenmuseum.nl

Overzicht extra activiteiten mei 2017

11 mei: Publieksbijeenkomst Kan alles erfgoed zijn

12 mei: Op Pad in de Tuinstad: Geuzenveld

13 mei: 24H NW: Fietsexcursie Heilige huisjes

13 mei: 24H NW: Fietsexcursie Queering Nieuw-West

17 mei: Van Eesteren Gesprek #60: Daan Dekker, de Bijlmer & Van Eesteren

20 mei: Bootexcursie Amsterdam Nieuw-West

27 mei: Op Pad in de Tuinstad: Osdorp-Oost