Namen drie stadsdeelbestuurders bekend

Uit de Stadsdeelcommissie

Nieuw-West – Vorige week woensdag werden de namen bekend van de drie leden van het nieuwe dagelijks bestuur (DB) van ons stadsdeel.

CeesFisser@Westerpost.nl

Toen de coalitie van GroenLinks, PvdA, D66 en SP in de Amsterdamse Gemeenteraad bekend werd, kwam ook de weg vrij om alle bestuurders in de zeven Amsterdamse stadsdelen openbaar te maken.

Drie bestuurders Nieuw-West

In stadsdeel Nieuw-West komt Achmed Baâdoud niet terug als stadsdeelvoorzitter. Dat was van tevoren bekend. Emre Ünver zal, namens GroenLinks, als voorzitter van het DB aantreden. Op internet circuleren diverse overzichten van zijn politieke ervaring. Meest opmerkelijk is dat Ünver twaalf jaar voor de PvdA in de Gemeenteraad zat. Ook is hij voor die partij lid kort geweest van de Tweede Kamer.
Naast Ünver zullen – politiek gezien – twee oude bekenden, te weten: Ronald Mauer (D66) en Erik Bobeldijk (SP) doorgaan met besturen.

De redactie van de Westerpost wenst het nieuwe DB veel succes!

Rol van het DB

De drie door B&W benoemde DB-leden krijgen het niet gemakkelijk. Dat wil zeggen: zij moeten het beleid uitvoeren, dat in de Gemeenteraad van Amsterdam is vastgesteld op voordracht van het college van B&W. Voorafgaand aan de vaststelling van (nieuw) beleid, zullen B&W vaak advies vragen aan de zeven Stadsdeelcommissies (SDC). Maar dat wil niet zeggen dat een advies dat de SDC van Nieuw-West gegeven heeft, één-op-één door B&W en de gemeenteraad wordt overgenomen.

Daarnaast hebben die drie bestuurders een belangrijke taak om signalen en ongevraagde adviezen, die de gekozen(!) leden van de Stadsdeelcommissie Nieuw-West, door te geleiden naar B&W en de Gemeenteraad.