Naamsverandering 4West en Studio West

Foto: Dave van Hout

Vanaf 4 juni gaan 4West en Studio West, de twee afdelingen van de Meervaart die zich bezighouden met talentontwikkeling van Amsterdamse kinderen en jongeren, door onder nieuwe namen. 4West heet vanaf heden Meervaart Jong en Studio West gaat verder als Meervaart Studio.

Al meer dan 12,5 jaar wonen de projecten 4west en Studio West in de Meervaart. Ze zijn in dit huis ontstaan, opgegroeid en groot geworden. Samen bouwden ze – onder de vleugels van de Meervaart – aan een omvangrijk creatief programma voor Amsterdamse kinderen en jongeren. Jaarlijks weten op die manier 7.000 kinderen en jongeren de weg te vinden naar Meervaart. Voor een eerste kennismaking of jarenlange kunstbeoefening.

Aanleiding voor de nieuwe naamgeving is de complete rebranding van de Meervaart als één geheel. Door de nieuwe naamgeving is in één oogopslag duidelijk dat de Meervaart dé bakermat is voor jong, creatief talent in Amsterdam. Er is nu een duidelijke verbinding tussen het podium, waar je kunt genieten van mooie voorstellingen, en het creatieve programma waarbij je zelf aan de slag kunt met theater, dans, muziek, beeldende kunst en film.

Meervaart is het stadstheater van Amsterdam, geworteld in Nieuw-West. Het theater biedt een breed scala aan activiteiten op het gebied van cultuurparticipatie, cultuureducatie en de presentatie van podiumkunsten. Meervaart is een toegankelijk theater met oog voor relevante ontwikkelingen in de kunsten en de samenleving. De organisatie is er voor de professional en de liefhebber. Daarbij ligt de focus op persoonlijk contact. Meervaart zet de mens en zijn ideeën in de spotlight, met vakmanschap en aandacht. Meervaart licht uit wat uniek of relevant is.

Het zal even wennen zijn. Maar verder verandert er niets want de activiteiten blijven hetzelfde, net als de kwaliteit en gastvrijheid en dit alles in een nieuw fris Meervaart jasje.