Muzikale Terrasoverkapping

Als we in gesprek raken met Jos Snertring komen we toevallig of niet toevallig over muziekstijlen en muziek maken te spreken.  Blijkt dat naast sport (handbal en tennis) een van zijn grote hobby’s muziek is en wel het actief spelen in een Blues Band. “ In Zwanenburg kennen ze me veel meer door mijn hobby’s en met name die van de Bluesband, dan wel door mijn werk. Dat van die band kan niet missen, want op mijn oprijpad staat onze aanhangwagen met daarop de naam van onze band.”  Maar naast muziek maken houd ik me overdag bezig met de verkoop en levering van alles soorten zonwering en raamdecoratie en niet te vergeten Terrasoverkappingen,  waar meer en meer vraag naar komt.

A&A Industries, Jos Snertring

A&A Industries, Jos Snertring

Het zuiden van Nederland loopt hierin voor, het grote deel van de “vaste” overkappingen wordt momenteel nog daar verkocht, maar we zien langzamerhand de interesse ook hier toenemen. Uiteindelijk prachtoplossing als rookvrije ruimte ook thuis (handig bij verjaardagen) en vooral ook praktisch wanneer je een prachtige lounge – tuinset hebt en het gaat regenen. Je hoeft de set niet steeds op te bergen en weer te voorschijn te halen.  Je kunt onder de vaste overkapping lekker langer buiten genieten beschut tegen weer en wind. Trouwens deze zomer merk je dat de temperatuur – juist tegen de avond – nog best redelijk tot goed is, alleen dat regenbuitje houdt je dan net binnen. Zonde toch?  Je ziet er ook vaak al een terrasverwarming onder – wat iets beter verantwoord is als bij een ‘normaal’ zonnescherm – en ook is er een goede sfeervolle verlichting bij mogelijk.

Dat er naar een dergelijke oplossing vraag zou komen was te verwachten, Meer en meer rees de vraag bij de aanschaf van een terraszonnescherm, of het doek ook waterdicht is en kunnen we het scherm uit laten staan als het miezert. Dat laatste is moeilijk bij te adviseren. Doeken zijn zeker wel waterafstotend tot zelfs waterdicht (afhankelijk van de doekkeuze) maar wanneer haal je het scherm op als het van miezeren meer regen wordt en je visite staat er onder.

Zo zie je ook bij terras – zonneschermen speciale uitvoeringen met PVC-achtige stoffen en worden ook deze geplaatst op een soort frame. Alles veel meer buitengericht. Zo hebben wij als A&A Zonwering al die verschillende mogelijkheden in huis, van  Schermoverkapping tot  Vaste overkapping en de laatste kan dan worden uitgevoerd met dakplaten van Polycarbonaat of glazen dakplaten.  En – belangrijk – de vaste overkappingen die wij als A&A Zonwering leveren, zijn berekend op een sneeuwbelasting, volgens Europese regelgeving van 2010, van 0.7 kN/m2 = 70 kg/m2.  Even een weetje zou ik zeggen. Het is toch lastig als je kap er niet op berekend is, het toevallig weer eens sneeuwt, je de sneeuw er eigenlijk af moet schuiven en je op vakantie bent.

Voor wie wel eens meer wil weten, nodig ik graag uit in onze showroom te Lijnden, Madridstraat 9 – 13.  Een mooie showroom, waar ook alle soorten

Terrasoverkapping

Terrasoverkapping

binnenzonwering en raamdecoratie te bezichtigen zijn (en de prijzen zullen u alles meevallen) en niet te vergeten alles op het gebied van glas van collega A&A Glashandel. Bel me gerust op 020-4491010. Website: www.aazonwering.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.