Muizen in huis, wat doe je eraan?

Muizen in huis knagen aan jouw etenswaren, maar ook aan elektriciteitskabels en isolatiemateriaal. Ook brengen muizen ziekten over via hun urine en uitwerpselen die ze door je huis verspreiden. muizen in huis, dat wil dus niemand. Met een paar simpele maatregelen kun je muizen in huis voorkomen. Zitten ze dan toch in je huis, dan moet je ze zo snel mogelijk proberen te bestrijden.

Heb ik muizen in huis?

Als je muizen in huis hebt, dan ga je dat op den duur zeker merken. Soms kun je horen dat er muizen in huis zijn. Ook zie je het aan aangevreten voedselverpakkingen en muizenkeutels van een halve centimeter lang. Hoe eerder de muizen in je huis gesignaleerd worden, hoe beter het is. Je hebt dan namelijk de kans dat er nog niet veel jongen bij zijn gekomen en dat ze dus nog gemakkelijker uit te roeien zijn. Is de muizenplaag er al een tijdje? Dan hangt er vaak ook een penetrante geur in huis. De kans dat de muizen zich in meerdere plaatsen in het huis ophouden, is dan ook groter. Let ook op knaagschade aan meubels, isolatiemateriaal en kabels, wat zelfs brand kan veroorzaken. In enkele steden is het aantal muizen in huis groter. Denk bijvoorbeeld aan kleinere steden aan het water zoals Deventer. Zorg er daarom voor dat je je adressen kent om. Op die manier kun je snel ingrijpen.

Tips tegen muizen in huis

Om muizen in huis te voorkomen, moet je jouw woning zo ontoegankelijk en onaantrekkelijk mogelijk maken voor muizen en dat doe je zo:

  • Muizen komen via een gaatje van een halve centimeter je huis al binnen. Dicht daarom alle gaten en kieren.
  • Muizen zijn altijd op zoek naar voedsel. Bewaar voedsel daarom in afgesloten plastic bakken en ruim etensresten altijd direct op.

Kan je muizen zelf bestrijden?

Als het om een paar muizen in huis gaat, kun je proberen muizen te bestrijden met muizenvallen. Plaats de muizenvallen op strategische plaatsen met muizengif. Muizen lopen vaak langs randen van muren. Pas wel op met muizengif. Zorg dat kinderen en huisdieren hier niet bij kunnen.

Laat muizen in huis professioneel bestrijden

Muizen planten zich ontzettend snel voort, daarom moet je muizen in huis zo snel mogelijk bestrijden. Als de muizen in huis echt een plaag worden, schakel dan een ongediertebestrijder in voor een muizenbestrijding. Muizenbestrijders weten hoe muizen in huis zich gedragen. Met professionele bestrijdingsmiddelen weten zij snel en effectief muizen te bestrijden. Neem vandaag nog contact op met de ongediertebestrijder uit jouw buurt via Ongediertebestrijden.com. Bijvoorbeeld voor het ongedierte bestrijden in Amsterdam.