Monique en Bart nemen afscheid van Mediko Sport

“We nemen een koffer vol mooie herinneringen mee”

Klik op deze link: 4 DOLLE DAGEN BIJ MEDIKO SPORT

Badhoevedorp. De Dolle dagen: ze zijn er weer bij Mediko Sport. Woensdag 28, donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 1 oktober is de klant welkom om koopjes te komen halen. Dit keer heeft de traditionele mega-kortingactie een speciaal tintje: Monique en Bart, samen al vele jaren het gezicht van Mediko Sport, organiseren de Dolle Dagen voor de laatste keer. Ze stoppen per 1 januari aanstaande.

 

Anja Maas   

Goed geadviseerd door Bart

 “‘Nou: samen het gezicht van de zaak. Dat vind ik wat overdreven”, zegt Monique. “Ik ben wel altijd nauw bij onze winkel betrokken geweest, maar het gezicht van Mediko was toch vooral Bart. In februari 2012 zou hij de 25 jaar vol hebben gemaakt. Dat zit er dus net niet in.“ Waarom ze hun Mediko sluiten? “Een combinatie van oorzaken”, vult Bart aan. “Daarbij speelt vooral de crisis – om dat zware woord maar eens te gebruiken – een rol. En ook het veranderende consumentengedrag. Kopen op internet is al een tijdje in opmars. En het neemt nog steeds toe. Bovendien: met een winkel zoals de onze sta je niet op jezelf, je bent een schakel in een economische keten. En daar hapert het. Zo zit de klad in de orders die we krijgen van buiten af. Het ene effect roept dan het andere op. Er komt dan een moment dat je ziet dat je zaak je minder brengt dan zou moeten. Dan moet je een kiezen.”

Dat laatste hebben Monique en Bart gedaan:  ze houden op met Mediko Sport. Heftig? “Ja, natuurlijk”, zegt Monique. “Bart heeft hier jaren gewerkt: eerst in loondienst . Als bedrijfsleider bij Ko van Dijk. In 1998 kon hij  het bedrijf overnemen. Prachtig. Met ons gezin – want zo’n bedrijf heb je samen – zijn we er de afgelopen jaren voor gegaan. Maar tijden veranderen. En dan moet je mee. Maar het is niet het enige: ook persoonlijke omstandigheden hebben bij onze beslissing meegespeeld. In een eigen zaak moet je veel tijd stoppen. Dat hebben we enthousiast gedaan. Maar er komt een moment dat je wilt kunnen kiezen voor ‘iets rustiger aan’. Dat gaan we nu doen. Maar we bewaren aan Mediko prima herinneringen. We nemen een koffer vol mee.”

Veel voordeel

Bij een afscheid hoort een terugblik. En dan willen Monique en Bart beginnen met hun personeel en hun klanten te bedanken voor de hun inzet en trouwe klandizie. “We hebben hier altijd een prima sfeer gehad. Mede daardoor konden we er volop voor de klanten zijn en dat is duidelijk gewaardeerd. Dus we willen niet weg zonder een duidelijk: dank jullie wel, allemaal!” Wie  de komende periode op zoek is naar sportartikelen, laten ze profiteren van een scala aan aanbiedingen. ‘We hebben onze Dolle Dagen. Maar ook daarna is het hier voordelig shoppen. Want we verkopen onze totale winkelvoorraad uit. Alles moet weg. Kom loop gerust even bij ons binnen. Het is beslist de moeite waard.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.