Mokumse mikmak 2020: een heel jaar Amsterdams scheurkalenderplezier

Drie rasechte Amsterdammers verzamelden Amsterdamse anekdotes, grappige gezegdes, bontgekleurde herinneringen, Mokumse moppen en foto’s voor een nieuwe Amsterdamse scheurkalender: de Mokumse mikmak. Voor de geboren en getogen, de nieuwbakken en verhuisde Amsterdammer en iedereen die de hoofdstad een warm hart toedraagt. De 366 blaadjes (2020 is een schrikkeljaar) staan vol met eigen en ingezonden bijdragen, zoals die van juf Corrie uit De Baarsjes die haar drukke klas geregeld toeroept: “Hé, we staan niet op de Dappermarkt vis te verkopen”.


(Oud-)Amsterdammers stuurden massaal foto’s in uit eigen archief, deelden herinneringen en anekdotes. Zij die verhuisd zijn, vertellen wat ze zo erg missen aan hun Mokum. De samenstellers vulden dit aan met Mokumse puzzels, feitjes, illustraties van Vroolandse Vignetten, advertenties van weleer en eigen ervaringen. Deze hele leuke mikmak is een goedgevulde scheurkalender geworden, die nu in de winkel ligt of te bestellen is via www.mokumsemikmak.nl. Bij bestelling via de website krijgt u een setje Mokumse mikmak ansichtkaarten (t.w.v. €3,75) met leuke illustraties cadeau.

De Mokumse mikmak 2020 kost € 14,50 en is onder andere te koop bij Meck en Holt, De Nieuwe Boekhandel, Plantage Overtoom en Island Bookstore. ISBN: 9789082822984. Vraag ernaar in uw boekwinkel. Uitgeverij: Polanen AB. Een voorproefje kunt u zien op www.mokumsemikmak.nl.