Mini-cursus Dagvlinders

De natuurvereniging KNNV afdeling Amsterdam organiseert op vrijdag 20 juli en op zaterdag 21 juli en zondag 22 juli in Geuzenveld een cursus dagvlinders. Wil je meer weten over de Dagpauwoog, de Kleine Vos of het Landkaartje (om er maar een paar te noemen)? Doe dan mee en leer de vlinders herkennen die onze tuinen en parken zo vrolijk opsieren. Het vlinderbestaan duurt niet lang: vlinders zijn dan ook als een haas bezig om een partner te vinden, en om daarna de eitjes op een geschikt plekje af te zetten. Voortplanting, daar gaat het namelijk om! Zelfs al heb je zelf geen vlinders in je buik: niet getreurd, er valt volop te genieten.

Op de eerste avond van deze minicursus zal  vlinderspecialiste Trees Kaizer een prachtige presentatie houden over de dagvlinders die in Amsterdam en omstreken het meest worden gezien. Voor de excursies in het Siegerpark zal de groep in tweeën gesplitst worden, de éne groep gaat op zaterdag, de andere groep op zondag. Welke vlinders zullen we allemaal wel niet zien hier?

Deze mini-cursus is georganiseerd door de afdeling Amsterdam van de KNNV, de vereniging voor actieve natuurliefhebbers en –beschermers (www.knnv.nl/amsterdam) in samenwerking met de Vlinderstichting en de Tuintelling. De mini-cursus is vooral bedoeld voor mensen die nog niet lid zijn van de KNNV en voor nieuwe leden. De eigen bijdrage voor de tweedaagse cursus is € 5,- , inclusief cursusmateriaal zoals zoekkaarten. Als je lid wordt van de KNNV is de cursus gratis, en heb je bovendien recht op deelname aan nog twee gratis minicursussen. Opgave is verplicht via cursus@amsterdam.knnv.nl .

Data en locatie

Bijeenkomst: vrijdag 20 juli, van 19.00 tot 21.30 uur; locatie: Huis van de Wijk ‘PlusPunt’, Albardakade 5-7, 1067 DD  Amsterdam

Excursie 1 zaterdag 21 juli, start 13.00 uur, Siegerpark, Sloterweg 773, 1066 CA. De excursie duurt ongeveer 1 uur

Excursie 2 zondag 22 juli, start 13.00 uur, Siegerpark, Sloterweg 773, 1066 CA. De excursie duurt ongeveer 1 uur

De indeling voor de excursies zal vrijdag 20 juli besproken worden.