Mijn naam is Annette Dekker,nummer 2 van de VVD lijst

Ik ben  geboren en getogen in Amsterdam en ik ben 46 jaar. Ik woon sinds begin 2005 in Osdorp; in de Aker. Daarvoor heb ik dertien jaar gewoond op de Admiraal de Ruijterweg in Bos en Lommer. Ik ben moeder van een pracht van een dochter van 11 jaar. Ik ben zelfstandig ondernemer in software voor de containerbinnenvaart. Daarnaast werk ik bij een administratiekantoor in de speelgoedbranche, maar ik vervul ook diverse bestuurlijke functies. Eén van mijn meest favoriete plekken in het stadsdeel is de Molen van Sloten. Je waant je daar even buiten de stad. Een andere plek die mij fascineert is Westpoort: je kunt bijna de handel en nijverheid in de lucht voelen.

Anette Dekker

Anette Dekker

De bestuurscommissies houden zich alleen nog bezig met het uitvoeren van het beleid dat op ‘de Stopera’ wordt gemaakt. Toch denk ik dat er genoeg ruimte overblijft. Ik wil die ruimte benutten om banen te scheppen en de leefbaarheid te vergroten. Dit laatste kan door de straten en pleinen schoon te houden en de veiligheid te vergroten. In feite is het de bekende kreet van de VVD: Schoon, heel, veilig.

 

Schoon. De hardwerkende reinigingsdienst van ons stadsdeel kan het niet alleen. Sommigen mensen maken rommel en door inzet van de reinigingspolitie om deze vervuilers aan te pakken, kunnen we dat stoppen. Ook moet de mentaliteit veranderen: afval hoort in afvalcontainers en niet daarnaast.

Heel. Kapotte speeltoestellen en bushokjes, maar ook overvolle prullenbakken nodigen niet uit om te zorgen voor je buurt. Kapot materiaal moet dus zo snel mogelijk gerepareerd worden, indien stuk. En afval moet zoveel als mogelijk in de frequent te legen bakken.

Veilig. Nieuw-West is misschien het grootste stadsdeel; we hebben relatief veel ‘raddraaiers’ in ons midden. Dat moet anders en kan anders. Straffen waar gestraft moet worden en richting geven om op het goede pad te komen en te blijven waar het kan en helpt. Ondersteuning van gezinnen met veel problemen helpt om te voorkomen dat de kinderen het slechte pad op gaan, maar uiteraard proberen we hen te leiden naar een situatie zodat zij weer de regie over hun eigen leven kunnen pakken.

De VVD is een liberale partij die mensen met hun talenten kansen geeft om iets te bereiken in deze stad. Gevoelens van onveiligheid en narigheid horen daar niet bij en de oorzaken moeten aangepakt worden met de middelen die we hebben.

Stem daarom 19 maart op mij. Het is heel eenvoudig: ik sta nummer 2 op lijst nummer 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.