Met de huifkar aardappels rooien bij boer Ferry

Tuinen van West – Iedere eerste zondag van de maand openen de boeren in Tuinen van West hun deuren met een actief programma vol workshops, activiteiten, proeverijen en demo’s. Leuk voor ouders, kinderen en iedereen die wil uitwaaien! Op zondag 4 september kun je op bezoek bij boer Ferry voor een kijkje in het leven van een echte boer. Kom ook aardappels rooien, geitjes voeren, een rondje op de tractor maken of lekker bij het kampvuur je marshmallows roosteren!

tn_Tour de Boer

Tijdens deze derde ‘Tour de Boer’ neemt boer Ferry je mee in de wereld van de aardappel. Dit typisch Nederlandse product heeft een heel eigen vakjargon. Zo oogst je aardappelen niet, maar je rooit ze. Je plant ze niet, maar je poot ze. Helemaal in boerenstijl brengt Ferry je met de huifkar naar het land waar hij mensen uitnodigt zelf de aardappelen te rooien. “Er zijn zoveel soorten; elk met een eigen verhaal dat we graag willen delen,” aldus Ferry. En nog leuker: na het rooien worden de aardappelen op de barbecue gepoft!

 

‘Trekkersmuseum’

Ferry’s passie voor het boerenberoep blijft ook deze dag niet onopgemerkt. Al vijftien jaar heeft de boer een eigen loon- en grondverzetbedrijf in Amsterdam. “Mijn missie is praktisch: grote klussen klaren die boeren niet alleen kunnen.” Met zijn trekkers, de een nog groter dan de ander, helpt Ferry ondernemers en boeren in de omgeving bij verschillende werkzaamheden. Deze trekkers en tal van andere machines (denk aan maaiers, hooipersen, sjofels en tractors) zijn ook te bewonderen op zijn erf. Je kan het bijna een trekkersmuseum noemen!
Het echte boerenleven
Kom op zondag 4 september van 13.00 tot 20.00 uur naar de Lutkemeerweg 21 in de Tuinen van West en dompel je onder in het echte boerenleven. Voer de geitjes en kalfjes, aanschouw de lama (echt waar!) en de paarden, leer meer over het CO2-verlagende olifantengras, spring op de tractor en manoeuvreer tussen verschillende hooibalen, rooster marshmallows boven het kampvuur en eet gepofte aardappelen en ander lekkers van de barbecue.

 

Tour de Boer #3

Zondag 4 september, 13.00 – 20.00 uur

Boer Ferry, Lutkemeerweg 21, Amsterdam

Organisaties: Ondernemersvereniging Tuinen van West en The Beach