Meer verbinding in Delflandpleinbuurt 🗓 🗺

Amsterdam Nieuw-West
Delflandplein buurt Map

Burendag op 22 september

De Delflandpleinbuurt is in de lift: het plein zelf en de buurt eromheen zijn flink in beweging met nieuwbouwprojecten. Burendag op zaterdag 22 september is een mooie gelegenheid om meer samenhang te brengen in de buurt en buren met elkaar te verbinden. Om 13 uur is de start op het Delflandplein en daarna zijn er allerlei activiteiten op verschillende plekken in de buurt.

Er wordt flink gebouwd aan en in de Delflandpleinbuurt. Volgens de placemaking methode zijn buurtbewoners, ondernemers en gebruikers van het Delflandplein aan de slag gegaan om het plein een prettiger plek te maken. Ook om het plein heen zijn er veel veranderingen. Er is veel nieuw gebouwd: de Fiep Westendorpschool met daarboven woningen met een actieve bewonersorganisatie, een openbaar toegankelijke binnentuin, dagbestedingscentrum ‘de Tour’, veel nieuwe studenten- en starterswoningen met een tijdelijke plek voor de Kaskantine (restaurant, plek voor buurtinitiatieven). Aan de andere kant van de A10, aan de Westlandgracht, zijn drie nieuwe gebouwen verrezen, waaronder Pondok die ruimte biedt aan urban dansschool Beatzone, werkervaringsbedrijf Basic Activering en een ruimte voor buurtactiviteiten. Burendag gaat deze plekken met elkaar verbinden, buurtbewoners laten kennismaken met deze plekken en met elkaar.

Na een openingswoordje om 13 uur zal Beatzone op het Delflandplein laten zien wat hun kids in huis hebben en de kinderen uit de buurt uitnodigen met hen mee te doen. De rest van de middag kunnen buurtbewoners deelnemen aan activiteiten bij de Fiep Westendorpschool, creatieve workshops en spelletjes in Centrum de Tour en in Pondok een goed gesprek voeren met elkaar of meedoen aan de keramiekworkshop. In riksja’s kun je worden rondgereden naar de verschillende lokaties. Om 17 uur wordt de dag gezellig afgesloten in de Kaskantine: een bijzonder initiatief – geheel zelfvoorzienend – die zich inzet om de buurt leuker te maken bijvoorbeeld met de beachvolleybal- en jeu de bouleveldjes. Vanaf 19 uur heeft de Kaskantine nog een leuk avondprogramma met karaoke.