Meer & oever ontvangt € 2850,00

Dagbesteding Meer & Oever Osdorperhof krijgt een bijdrage van € 2850,00 van het Oranje Fonds voor extra zomeractiviteiten. Ouderen die in een sociaal isolement zitten, over weinig financiële middelen beschikken of psychische problemen hebben krijgen de kans om samen in deze zomer een uitstapje te maken. Samen met vrijwilligers maken we het mogelijk om voor deze kwetsbare groep activiteiten te organiseren.

De activiteiten die wij het hele jaar door organiseren zoals sportactiviteiten, geheugentraining en creatieve activiteiten dragen bij aan het herstel van de cliënten. De uitstapjes die we deze zomer kunnen organiseren dragen bij aan het de samenwerking en de onderlinge contacten. Tijdens de uitstapjes zullen we foto’s maken die we later op de locatie ophangen. Verspreid over 6 weken zullen verschillende activiteiten organiseren. Er is veel interesse in het uitstapje met de pannenkoekenboot. Samen met medewerkers, vrijwilligers en de fondsen gaan de cliënten een onvergetelijke dag krijgen.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Dit project brengt mensen bij elkaar en vergroot zo de saamhorigheid binnen de samenleving. Dat is precies waar het Oranje Fonds zich voor inzet. We steunen dit bijzondere project dan ook graag met deze bijdrage.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

voor meer informatie zie: www.cordaan.nl of www.oranjefonds.nl