Meer Jazz annuleert alle geplande evenementen tot en met augustus 2020

Tot onze grote spijt heeft het bestuur en de directie van Stichting Meer Jazz, na eerdere annuleringen van de ‘Regionale Talenten dag’ (15 maart 2020) en het ‘Meer Jazz Café Business Edition’ (19 april), nu moeten beslissen om al haar activiteiten tot en met augustus 2020 af te gelasten. Daarmee vervallen de Meer Jazz Cafés van mei, juni, juli en augustus alsmede het hele Meer Jazz Festival van 5 en 6 juni 2020. Meer Jazz stelt alles in het werk om de activiteiten vanaf september 2020 wel plaats te laten vinden waaronder de Meer Jazz Special en de International Big Band Competition (IBBC) op 28 november. Met betrekking tot het concours bespreken we momenteel een afgeslankt editie met een meer nationaal karakter op zaterdag 28 november.

De reden is uiteraard de maatschappelijke gevolgen van de Covid-19 uitbraak. Er is sprake van overmacht. Wij kunnen momenteel de voorbereidende handelingen niet meer uitvoeren. Het laten plaatsvinden van het festival is bovendien gezien de recente ontwikkelingen maatschappelijk en gemeentelijk onwenselijk. We kunnen niet anders dan ervoor te kiezen om het festival af te gelasten en het voor 2021 opnieuw te organiseren.

Het concert van Meer Jazz Prijs winnares Deborah J. Carter wordt verplaatst naar het najaar van 2020. De eerstvolgende activiteiten van het stichting Meer Jazz zijn

20 september 2020 – Meer Jazz Café – De Rustende Jager te Nieuw-Vennep
18 oktober 2020 – Meer Jazz Café – Hotel de Beurs te Hoofddorp
15 november 2020 – Meer Jazz Special – Claus Park Collection te Hoofddorp
20 december 2020 – Meer Jazz Café Kerstspecial – De Rustende Jager te Nieuw-Vennep
03 januari 2021 – Meer Jazz Café Nieuwjaarsspecial – Claus Park Collection te Hoofddorp.

Uiteraard is het voor Meer Jazz en al haar vrijwilligers ook een enorme teleurstelling. Er is immers heel veel werk verzet om alles mogelijk te maken. Wij betreuren de gang van zaken wensen iedereen veel sterkte in deze moeilijke tijd.