MC Slotervaart ontvangt roze lintje van Borstkankervereniging

MC Slotervaart heeft vandaag van Borstkankervereniging Nederland (BVN) het roze lintje ontvangen. Hiermee voldoet MC Slotervaart aan de hoge eisen die BVN stelt aan de borstkankerzorg.

MC Slotervaart

MC Slotervaart in Amsterdam heeft het roze lintje ontvangen. MC Slotervaart, voorheen het Slotervaartziekenhuis, maakt sinds begin 2014 onderdeel uit van MC Groep. De mammapoli van MC Slotervaart is vijf ochtenden per week geopend. Elke werkdag kunnen vrouwen en mannen zonder afspraak maar wel met een verwijzing van de huisarts in de ochtend langskomen bij de mammapoli van MC Slotervaart voor advies en diagnostiek van een borstafwijking.

MC Groep

Ook MC Groep in Lelystad en Emmeloord hebben het roze lintje ontvangen. MC Groep houdt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag mammaspreekuur, waardoor vrouwen die bijvoorbeeld via het Bevolkingsonderzoek Borstkanker worden doorverwezen, snel duidelijkheid krijgen.

Criteria roze lintje

In de Monitor Borstkankerzorg van de BVN staat welke ziekenhuizen voldoen aan de basiseisen van goede zorg vanuit patiëntperspectief, die Borstkankervereniging Nederland (BVN) hanteert bij het beoordelen van de borstkankerzorg in de ziekenhuizen. Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft de criteria van de Monitor Borstkankerzorg dit jaar beperkt aangescherpt. Meer informatie is te vinden op www.borstkanker.nl