Mathilde Santing zingt in de Nieuwe Boekhandel

Je hoeft niet (meer) in Sinterklaas te geloven om de nieuwe cd van Mathilde Santing leuk te vinden. Maar het helpt wel! Snelle Piet ging uit fietsen is de naam van haar nieuwste release.

Een fraaie verzameling overbekende Sinterklaasliedjes verpakt in een zak vol kleurige, verrassende en subtiele arrangementen. Vrolijke reggae, opgewekte Caribische muziek, ballads; alles komt voorbij. De soepele stem van Mathilde baant zich als trippelende paardenvoetjes een weg door de cd.

Wie goed luistert, zal opmerken dat de liedjes nét iets anders zijn. Kinderboekenschrijver Koos Meinderts heeft sommige teksten licht aangepast, met respect voor de gevoeligheden rond dit thema. Het bijbehorende boekje met handgeknipte illustraties van Geertje Aalders oogt net zoals de cd klinkt: een aanstekelijke vrolijkheid waarbij zwart-wit denken in het niet valt.

Snelle Piet ging uit fietsen is een uitgave van Gottmer.
Tekstbewerking: Koos Meinderts. Arrangementen & productie: Thijs Borsten. Dit koppel won in 2012 de Willem Wilmink prijs voor het beste kinderlied.

Mathilde zingt de liedjes en signeert het boekje in De Nieuwe Boekhandel tussen 14.00 en 15.00 uur. Alle ouders en kinderen welkom. Toegang gratis. Bos en Lommerweg 227, telefoon 020 4867722.