Markt, muziek en meer op Plein ’40-‘45 🗓 🗺

Meest recent
Plein '40-'45 Map

Zondag 17 juni van 12 tot 17 uur
Aanstaande zondag vindt de tweede Plein ’40-’45 Amsterdam BLEND Market plaats. Tijdens deze zomerspecial, waarbij gezond leven centraal staat, kunnen bezoekers tussen 12 en 17 uur snuffelen op de buurtmarkt en genieten op het foodterras met live optredens van lokale artiesten. Voor de kinderen staan er schminkers en een springkussen klaar en vanwege Vaderdag kunnen ze deze middag cadeautjes maken! En dat is nog lang niet alles.

Lokaal staat centraal deze middag. Buurtbewoners, creatievelingen, lokale ondernemers en sociale initiatieven uit de buurt staan er in een lange rij kramen met hun vintage, upcyvled, tweedehand en zelfgemaakte spullen. Een bruisend buurtplein creeren, dat is het doel van de buurtmarkt, die Stichting Amsterdam BLEND Events in samenwerking met de Gemeente Amsterdam organiseert. Een markt die diverse bewonersgroepen samenbrengt, een markt waar bewoners en bezoekers trots op kunnen zijn, kunnen  winkelen en ontspannen.

Stempeltocht en Mindful Run
En gezond bezig kunnen zijn. Lokale gezondheidsambassadeurs (buurtnudgers genaamd) werken samen met de gemeente, Jeugdsportfonds en lokale ondernemers om buurtbewoners te inspireren en informeren over gezonde voeding en beweging. Er is een stempeltocht voor kinderen die via opdrachten leidt tot een stappendiploma en beloning. Er is suikervrije baklava, je kunt meloenlollies maken en er is een waterbalie. Op de markt kan men terecht voor houdingsadvies, massage, handlezen en meer. Gezond de middag beginnen? Kom dan om 12:15 uur op de markt naar de sportieve sessie door Mindful Run Amsterdam, dat laagdrempelig plezier in bewegen centraal heeft staan. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig, maar een sportieve outfit en schoenen wel.

Ook halal en vegan
Bezoekers kunnen ook neerstrijken op het terras en genieten van specialiteiten van de Buurtkokkin, RestoVanHarte, pannenkoeken, empanadas, taartjes van de Chocoprinses, of een drankje van de KAREL bar. Uiteraard zijn er ook halal en vegan opties. Live optredens worden verzorgd door (buurt)artiesten Monkey Sandwich, Lost Cabin, Vuurpaard en singer-songwriter collectief Follow The Night met Rose Doolan, Maaike, Helmer van der Sar en Frederik Petzoldt & the Immortal Blackbirds.

Local Goods. 
Local Heroes
Amsterdam BLEND staat voor samenkomen, samen delen en samen doen. Online en tijdens de BLEND Markets door de stad. Elke Amsterdam BLEND Market is een sociaal evenement met aandacht voor lokale helden: buurtbewoners, ondernemers, talent en goede doelen. Zie ook www.amsterdamblendmarket.nl (hier kun je ook een kraam reserveren), www.twitter.com/AmsBLEND  en www.facebook.com/AmsterdamBLENDmarket.