Mangigi: eetspel voor een  gezellige maaltijd

Een origineel kado voor Sinterklaas of Kerst!

Eten de kinderen altijd gezellig mee? Of zijn ze wel eens eigenwijs of moe.

Dan is er nu een simpele én leuke oplossing in de vorm van een spel: Mangigi. Mangigi speel je gezamenlijk, tijdens de maaltijd. Het is dé manier om kinderen te laten eten op momenten dat ze niet willen.

sinterklaas3

Hoe werkt het? 

De borden worden volgeschept en het spel kan beginnen: zet Mangigi midden op tafel, in de vakjes komt een stukje groente of vlees en draaien maar.

De spanning stijgt: waar stopt de rode stip …
en dan allemaal een hapje!

 

Mangigi bestaat uit een bord met vakjes en een wijzer. In de vakjes worden kleine stukjes van de bereide maaltijd gelegd, bijvoorbeeld vlees(vervangers), aardappelen en groenten. Het spel wordt midden op tafel gezet. Iedereen heeft zijn eigen bord met eten opgeschept. Nu kan het spel beginnen: wie mag er draaien. “Ikke!” Als de wijzer stopt, dan neemt iedereen een hapje van wat de Mangigi aanwijst: “Aaaardappel!” Valt de wijzer tussen twee vakjes, dan mag je allebei. En reken maar dat het werkt. Omdat iedereen enthousiast meedoet. Dus ook de ouders. En heb je een hapje genomen, dan mag je meteen weer draaien. Zo gaat het eten lekker vlot naar binnen.

 

De kracht van het spel zit in de afleiding en het ‘zelf doen’. Kindjes mogen zelf draaien en dat vinden ze leuk. Mangigi maakt het gezellig aan tafel!

 

Meer spelletjes met Mangigi en voorbeelden?
Op www.mangigi.com staan leuke spelvarianten, zoals ‘het lege vakje’ met opdrachten als ‘eet als een prinsesje’, of ‘welke kleur heeft een sinaasappel’.

Mangigi is verkrijgbaar in de kleuren roze, groen en wit. De prijs is € 14,50 excl. verzendkosten.