Magic Circus in Nieuw-West

Magic Circus, het Amsterdams Stadscircus, raast door de wijken met de nieuwe moderne voorstelling: “Hoe dan?!”. Waar andere circussen blijven hangen in oubollige tradities met veren en zwaar geschminkte ‘enge’ clowns is het Magic Circus nieuwe wegen ingeslagen. Dit jaar is het intieme stadscircus service-gerichter dan ooit. Alles is veilig en safe met beveiliger Dave. Hij bewaakt de Magic Dome met zijn eigenwijze waakhonden. Dat is maar goed ook, want een clown die onderweg is naar Tirol, verdachte pakketjes, levende koffers en krachtpatsers uit het Osmeens Staatscircus moet je goed in de gaten houden. Traditiegetrouw komt Nederlands enige reizende 6-masten circustent, de Magic Dome, ook in Nieuw-West. De wijken Nieuw-Sloten, Osdorp en De Aker worden met een bezoek vereerd.

 

Hoe dan?!

Marlene Dietrich en Hildegard Knef zongen “Ich hab noch einen Koffer in Berlin”. Zij waren niet de enigen. Overal waar Magic Circus kwam, heeft men nog koffers staan. Niet alleen met emotionele bagage, want een stukje van het Magic Circus blijft altijd achter in de harten van het publiek en een stukje van het publiek blijft achter in het bruisende circushart. Hoe Dan?! Tja, dat is de magie van het Magic Circus.

In de nieuwe voorstelling van dit seizoen zitten voldoende ingrediënten voor een 100 minuten eigentijds circusvermaak inclusief pauze. De aanwezige piccolo stijgt als kofferspecialist tot ongekende hoogte. Je gelooft je ogen niet bij evenwichtskunsten en handstanden en zelfs de waakhonden blijken multifunctioneel geschoold. Een Belgisch mini-paardje blijkt zijn kleuren al heel goed te kennen. Clown Jofri verbluft, vertedert en vermaakt met subtiele goocheltrucs en zijn komische talent. Jofri presenteert ook vol trots de luizenmoeder Esmeralda. Maar mogen luizen nog wel schitteren in de circuspiste? Esmeralda zelf is wild enthousiast, maar kwalificeert haar dat als ‘wild dier’? Moet er nagevraagd worden wat de Tweede Kamer vind van een luizenbaan? Of besluit het hooggeëerd publiek tot het collectief negeren van Den Haag zodat Esmeralda op kan treden? Er durft toch niemand van de politiek te komen. De circusdirecteur laat dit jaar namelijk een leugendetector los op het publiek, zodat eerlijkheid en rechtschapenheid kunnen zegevieren. Hoe Dan?! Je beleeft het in Nederlands favoriete Stadscircus.

Tournee

Di 1 t/m Do 3 mei – Kasterleepark, Nieuw-Sloten

Vr 4 t/m Zo 5 mei – Meer en Vaart tegenover theater De Meervaart, Osdorp

Di 8 t/m Do 10 mei – Ecuplein, De Aker

Shows zijn dagelijks om16.00 uur. Kaarten zijn vanaf een uur voor aanvang verkrijgbaar aan de circuskassa. De voorverkoop bij iedere vestiging van Primera of via www.magic-circus.nl stopt 180 minuten voor de voorstelling.

De entreeprijzen liggen tussen de €12,- en €19,- afhankelijk van leeftijd en zitplaatscategorie. Bij diverse winkels en online zijn kortingsbonnen van € 3,- te vinden.

 Stadspas Kinderpas

In 2018 geeft de Amsterdamse Stadspas de houders van een geldige KINDERPAS de mogelijkheid om het circus samen met maximaal één begeleider voor slechts €1,- p.p. te bezoeken. De kaarten zijn niet verkrijgbaar in de voorverkoop, maar enkel aan de circuskassa. De circuskassa gaat altijd een uur voor iedere show open. De algemene voorwaarden van de Stadspas voor het gebruik van de Kinderpas zijn van toepassing.

Het modernste circusfestijn voor Amsterdamse gezinnen. Voel de magie en betast de betovering van het Magic Circus. Mis het niet!